Hot News
Peskov: Rusia nu va tolera în vecinătatea ei o țară cu „apucături agresive”
26/03
Putin: Trebuie redus numărul de controale la mediul de afaceri rusesc
27/03

Rusia este revoltată că Franța a sabotat reuniunea Consiliului de Securitate al ONU privind agresiunea NATO împotriva Iugoslaviei

Foto: TASS

Reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a atras atenția că astfel a fost demonstrată o ”revoltătoare lipsă de respect față de premierul interimar al guvernului Serbiei, ministrul de externe, Ivica Dacic, venit la New York să participe la reuniunea mai sus menționată”, relatează agenția TASS.

Rusia își exprimă revolta față de comportamentul lipsit de profesionalism al Franței, care a sabotat ședința Consiliului de Securitate al ONU privind agresiunea NATO împotriva Iugoslaviei, se arată în comentariul purtătoarei de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova.

„Suntem revoltați de comportamentul incorect și lipsit de profesionalism al Franței, care face parte din cei „cinci” membri permanenți ai Consiliului de Securitate, cărora le-a fost încredințată obligație istorică și specială de a respecta în Consiliu regulile de procedură și alte norme ale activității lui, care s-au creat de-a lungul anilor pe baza respectului reciproc și a luării în considerare a intereselor”, a spus ea.

Zaharova a explicat că pe 25 martie, cu sprijinul altor occidentali, delegația Franței la ONU a sabotat ședința Consiliului de Securitate aprobată în programul oficial de lucru al Consiliului de Securitate al ONU adoptat pentru luna curentă, reuniune dedicată împlinirii a 25 de ani de la agresiunii NATO împotriva Iugoslaviei.

„În ceea ce ne privește, am mers la concesii și am acceptat să fie invitat în calitate de raportor președintele Secretariatului NATO, organizație care poartă responsabilitatea directă pentru distrugerea Iugoslaviei și crearea unui focar de instabilitate în Balcani”, a continuat ea. ”Regretăm că președinția japoneză a Consiliului de Securitate al ONU a făcut jocul francezilor și a organizat un vot procedural pe un punct al ordinii de zi, în favoarea căruia au votat Rusia, China și Algeria, iar restul membrilor Consiliului s-au abținut, inclusiv din cauza presiunilor din partea delegațiilor occidentale”.

Diplomatul a atras atenția că, asfel, s-a dat dovadă de ”o lipsă de respect revoltătoare față de premierul interimar, ministrul de Externe al Serbiei, Ivica Dacic, venit la New York pentru a participa la întâlnirea menționată”. „Credem că esența acestui comportament nepotrivit al delegației franceze este clar reflectată de proverbul rus: hoțul simte că-i arde căciula”, a adăugat ea.

Reprezentanta oficială a ministerului de Externe a subliniat că partea rusă intenționează să obțină desfășurarea, într-o formă sau alta, a ședinței Consiliului de Securitate al ONU privind agresiunea NATO împotriva Iugoslaviei, întrucât „nu este doar un eveniment din istorie, ci un punct de cotitură în dezvoltarea situației actuale din Balcani.”

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Nici n-ar trebui să ne mirăm. Dacă privim atent cine este la conducerea Franței, delegația de la ONU nu este decât produsul gândirii bolnave de la Palatul Elysée. Gerontofili, androgini cu ciorapi curcubeu care încă nu s-au decis dacă să poarte sutien sau suspensor, imaturi care au fost cocoțați în posturi cheie pentru a fi manipulați de stăpâni, ei nu au cum să gândească sănătos, nu au noțiunea de profesionalism, diplomație și respect. De unde nu este, nu poți cere! Mai trebuie ținut cont și de faptul că Serbia este aliata Rusiei, iar președintele ei nu face jocurile Occidentului. Iar Occidentul este total supus Americii, execută ceea ce i se spune. Cum să condamne Occidentul NATO, când NATO este o afacere americană? Mai contează că NATO a distrus Iugoslavia, că a ucis atâția oameni? Nu este doar lipsă de respect față de ministrul de externe sârb, ci și față de cei care au fost uciși de NATO. Recent, președintele Serbiei a anunțat că este în posesia unor știri care amenință direct interesele naționale vitale ale Serbiei și Srpsko Cine știe ce nenorociri îi așteaptă pe sârbi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053