Hot News
Zaharova a răspuns la vorbele mitocănești ale primarului Parisului despre olimpicii ruși
01/04
Rusia a intrat în primele cinci economii ale G20 cu cea mai rapidă creștere
01/04

Moscova a cerut Kievului extrădarea celor implicați în atacuri teroriste comise pe teritoriul Rusiei

Cladirea principală a MAE rus din Piața Smolenskaia, Moscova/ Foto: news.myseldon.com

În cadrul Convenției internaționale privind suprimarea terorismului cu bombe și a Convenției internaționale privind reprimarea finanțării terorismului, Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a transmis autorităților ucrainene solicitări în vederea arestării și extrădării imediate a tututor persoanelor implicate în atacurile teroriste comise în ultimii doi ani pe teritoriul Rusiei, realatează Interfax.

Ministerul rus de Externe a remis presei spre publicare un comunicat în acest sens.

Printre solicitările înaintate se numără arestarea șefului SBU, Vasili Maliuk, care a recunoscut pe data de 25 martie organizarea de către Ucraina a operațiunii de aruncarea în aer a Podului Crimeii, în octombrie 2022, și care a dezvăluit detalii despre organizarea altor atacuri teroriste în Rusia”, a precizat MAE rus.

”Sângerosul act terorist comis pe 22 martie în orașul Krasnogorsk și care a șocat o lume în‌‌‌‌‌‍‌‌‌treagă nu este nici pe departe primul atac terorist împotriva țării noatre din ultimul timp. Investigațiile întreprinse de organele competente ale Rusiei arată că urmele tuturor acestor crime duc în Ucraina”, se arată în comunicat.

După cum precizează ministerul rus de Externe, alte atacuri teroriste cu utilizarea de dispozitive explozive au costat viețile jurnaliștilor Daria Dughina și Vladlen Tatarski, au provocat rănirea gravă a scriitorului Zahar Prilepin, moartea șoferului acestuia, precum și moartea a cinci persoane ca urmare a aruncării în aer a Podului Crimeii. 42 de persoane au fost rănite în explozia dintr-o cafenea din Sankt Petersburg.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    După cum știți, SBU a respins solicitările Rusiei. Ancheta este în desfășurare, sunt foarte mulți implicați. De exemplu, MOSSAD cunoștea detalii despre organizarea unor mișcări teroriste pe teritoriul Rusiei încă de la începutul lunii martie. În loc să transmită informațiile direct Rusiei, le-a transmis Statelor Unite. Oare de ce? Pentru că americanii erau implicați în aceste mișcări teroriste, iar dacă Israelul ar fi trimis Rusiei informații ,,nefiltrate”, SUA era dată de gol. Bine, oricum se știe că SUA/CIA sunt implicate. Operațiunea de la Crocus a fost coordonată ,,la vedere” de GUR, dar în spatele ei stau CIA și MI6. Au avut loc întâlniri la Istanbul, Ankara și Izmir cu membri marcanți ai diasporei din Kîrgîstan și Tadjikistan pentru recrutarea de teroriști. S-a încercat și racolarea de islamiști radicali din Africa, dar s-au hotărât în final pentru tadjici. Au avut loc teleconferințe cu personaje de la Londra (ofițeri CIA și MI6) și translatori asigurați de Ucraina. Operațiunea avea un plan mai mare, care cuprindea atacuri sincronizate în Belgograd și Kursk cu cel de la Moscova pentru a crea haos în Rusia. Autoritățile ruse au descoperit cinci celule teroriste în împrejurimile Moscovei și în Tula, dar și un sistem de finanțare a membrilor și operațiunilor. Ancheta se desfășoară Kîrgîstan, Tadjikistan, Afganistan, Siria și Turcia. Vor cere socoteală rușii nu doar Ucrainei, ci și celor din spatele acestui act terorist, adică anglo-americanilor? Că de acolo a pornit totul, ei sunt creierul ,,bolnav” ai acestui atac.

  2. Vasile Cercel spune:

    Păi toată conducerea ucrainei ar trebui arestată, începînd cu zdreanța aia de zelensky… toți sunt teroriști.
    Uite de asta Rusia va trebui să șteargă de pe hartă această entitate statală vremelnică care încă se mai numește ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2904779