Hot News
Răzbunare. Decizia lui Putin a stârnit îngrijorare în Occident, scrie presa
01/04
Moscova a cerut Kievului extrădarea celor implicați în atacuri teroriste comise pe teritoriul Rusiei
01/04

Zaharova a răspuns la vorbele mitocănești ale primarului Parisului despre olimpicii ruși

Foto: Getty Images

Reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, s-a adresat primarului Parisului, Anne Hidalgo, care declarase anterior că sportivii olimpici ai Rusiei și Republicii Belarus nu vor fi bineveniți în capitala Franței, scrie Rossiiskaia gazeta.

Zaharova l-a felicitat pe Hidalgo „și întreaga pătură rusofobă a actualelor autorități franceze” cu ocazia împlinirii a 210 de ani de la ocuparea Parisului de către trupele ruse, pe 31 martie 1814.

„La vremea respectivă, predecesorii lor nu au apreciat iubirea de pace a Rusiei și au plătit scump pentru asta”, a scris ea.

MAE rus a amintit că, după ce Parisul a fost ocupat de ruși, împăratul Napoleon a abdicat de la tron și a fost exilat pe insula Elba, iar unul dintre cele mai importante rezultate ale marșului armatei ruse peste hotare a fost formarea, în timpul Congresului de la Vieva, din 9 iulie 1815, a unui nou sistem de securitate europeană.

„Ce credeți, poate ar trebui să alegem un produs franțuzesc, larg reprezentat în Rusia, și să declarăm că ”nu este binevenit”, a întrebat, retoric, Zaharova.

În timpul vizitei efectuate la Kiev, Hidalgo a declarat că sportivii din Rusia și Belarus „nu vor fi bineveniți” la Jocurile Olimpice de vară de la Paris, promițând, în același timp, să-i ”susțină din toate puterile” pe atleții din Ucraina.

Anterior, CIO a permis unora dintre sportivii din Federația Rusă să participe la Jocuri cu statut neutru, pentru ei fiind special realizat un drapel și un imn.

3 Comments

  1. Carmen spune:

    Ce poți să te aștepți de la una care se declară atee? O țară la conducerea căreia se află tot felul de dezaxați și poponari nu cred că se mai poate numi țară ci balamuc. În locul Rusiei nici n-aș trimite sportivi la aceste jocuri olimpice, dacă paparuda asta de Hidalgo a declarat că ,,nu vor fi bineveniți.” Gândiți-vă că sportivii ruși vor fi umiliți acolo și nu cred că merită acest tratament din partea unor decadenți. De ce să participe sportivii ruși cu statut neutru, sub un drapel fals și un imn care nu este al lor? Sportivii ruși s-au antrenat în Rusia, sunt cetățeni ruși, iar imnul Rusiei este cel mai frumos din lume. Sunt RUȘI, nu sunt entități noi, formate de cretinii din CIO! Sportivii ruși ar trebui să se lipsească de toate medaliile francezilor, dar n-ar trebui să renunțe la drapelul și imnul Rusiei. Acestea valorează cel mai mult.

  2. Diana spune:

    Unii oameni sunt dezgustător de prosti. Nici nu merita sa_ti bați capul sa le răspunzi la tâmpenii. Sportul ar trebui sa fie o competiție în care sa câștige cei mai buni dar în „marile democrații” nu mai e demult asa.

  3. SORIN STAN spune:

    Perfect de acord cu Carmen și Diana. Aceste ”democrații” vor pieri pe limba lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2905718