Hot News
Ucraina reflectează la o reglementare pașnică în condițiile Rusiei
31/03
Zaharova a răspuns la vorbele mitocănești ale primarului Parisului despre olimpicii ruși
01/04

Răzbunare. Decizia lui Putin a stârnit îngrijorare în Occident, scrie presa

Foto: Al Mayadeen

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fascinat multe țări cu provocarea sa lansată Alianței Nord-Atlantice și a generat îngrijorare în Occident, scrie publicația Al Mayadeen, citată de RIA Novosti.

„El lansat o provocare forțelor care ani de zile au ținut masele într-o stare de paralizie socială, ideologică și istorică”, subliniază autorul articolului.

Jurnalistul precizează că, printre cei interesați de o asemenea evoluție a situației, se numără și Sudul Global, care vede răzbunare acolo unde Occidentul vede destabilizare.

Potrivit semnatarului materialului din Al Mayadeen, conflictul din Ucraina constituie un punct de cotitură în istorie, el semnalând trecerea de la o ordine mondială unipolară la una multipolară.

„Țările BRICS lucrează la crearea unei piețe financiare alternative, ceea ce va accelera și mai mult acest proces. Agitația din jurul folosirii activelor înghețate ale Rusiei vorbește cel mai bine despre sfârșitul hegemoniei Statelor Unite și a Uniunii Europene”, se arată în material.

Putin a făcut o treabă excelentă protejând interesele Rusiei și securitatea națională a țării: nu numai că și-a consolidat poziția în interiorul țării, dar a inspirat statele din Sudul Global să privească spre noi orizonturi, a concluzionat autorul articolului.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Dacă Vladimir Putin a generat îngrijorare în Occident, mă bucur. Acest Occident amorțit în gândirea lui trebuie trezit la realitate. Ca să devină independent și să gândească singur, Occidentul ar trebui să-și taie cordonul ombilical care-l ține legat de SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875148