Hot News
Rușii au înțeles unde își pot făuri o viață bună
03/04
Mișustin a prezentat Dumei de Stat raportul de activitate a guvernului pe 2023
04/04

MAE: „Marcând cu fast” doi ani de la înscenarea de la Bucea, Kievul încearcă să distragă atenția lumii de la front

Maria Zaharova/ Foto: RIA Novosti

Încercările Ucrainei de a „marca cu fast” împlinirea a doi ani de la înscenarea de la Bucea au menirea de a abate atenția lumii de la situația dificilă cu care se confruntă Ucraina pe front, a declarat reprezentanta oficială a MAE rus, Maria Zaharova. Diplomatul a amintit că ”pe osemintele victimelor de la Bucea” s-au jucat numeroase reprezentații, scrie Life.ru.

„Kiev a organizat multe reprezentații pe ”osemintele victimelor de la Bucea” pentru a abate atenția comunității mondiale de la propriile lui crime și de la neconcordanțele din provocările puse de el la cale, precum și pentru a susține la nivelul opiniei publice din țările occidentale falsa versiune despre uciderea locuitorilor orașului de către militarii ruși. Încercările de anul acesta ale oficialilor de la Kiev de a marca cu fast această dată urmăresc un scop cu bătaie lungă – acela de a nu permite opiniei publice mondiale să se concentreze pe situația dificilă din interiorul Ucrainei și de pe linia de contact de luptă”, a spus Zaharova, citată de biroul ei de presă.

Zaharova a subliniat că punerea în scenă a reprezentației de la Bucia a ieșit cam din topor, dar cu toate acestea mass-media și politicienii occidentali s-au năpustit să răspândească acest fake. Deși partea rusă a respins nu o dată în mod detaliat acuzațiile lansate la adresa ei.

Astfel, primarul municipiului Bucea, Anatoli Fedoruk, a confirmat că până pe 30 martie 2022, când Forțele Armate ale Rusiei au părăsit orașul, locuitorii acestuia mergeau liniștiți pe străzi, foloseau mijloacele de comunicații. Iar primele înregistrări video cu cadavre împrăștiate prin oraș au apărut după intrarea în localitate a armatei Ucrainei și a jurnaliștilor occidentali. Și pentru că veni vorba, cu ei nu au venit și criminaliști sau experți criminaliști.

Mai mult, potrivit rezultatelor primei expertize, publicate pe 24 aprilie 2022 de ziarul britanic The Guardian, majoritatea civililor au murit din cauza schijelor de la proiectilele antipersonal de 122 mm ale obuzierelor D-30, aflate în dotarea armatei ucrainene. Ceea ce confirmă faptul că vinovați de moartea cetățenilor sunt artileriştii forţelor ucrainene.

Această acțiune propagandistică de dezinformare a fost răspuns la gestul de bunăvoință făcut de Rusia, și anume retragerea trupelor din regiunile Kiev și Cernigov, a continuat Zaharova. Scopul acestei acțiuni a fost dorința Londrei de a zădărnici progresul obținut la negocierile dintre Moscova și Kiev de la Istanbul și de a introduce pachetul de sancțiuni deja pregătit.

Diplomatul a amintit că organizațiile internaționale, inclusiv Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, și Înaltul Comisar al Organizației Mondiale pentru Drepturile Omului, Volker Türk, au ignorat numeroase solicitări din partea Federației Ruse de a stabili toate circumstanțele, de a furniza lista victimelor și alte informații.

„Acest lucru arată că organizatorii acestei monstruoase reprezentații au ceva de ascuns”, a menționat Zaharova.

Reprezentanta oficială a MAE a cerut încă o dată structurilor internaționale să nu mai acopere regimul de la Kiev și să realizeze o investigație amănunțită a acestor evenimente. Rezultatul ar trebui să fie identificarea numelor victimelor, a orei la care au murit, a cauzei decesului, a existenței urmelor de mutare a cadavrelor, precum și identificarea autorilor acelei infracțiuni.

Life.ru amintește că în aprilie 2022, la Bucea, o suburbie a Kievului, a fost filmat un fake de anvergură, menit să acuze Rusia de crime de război. În înregistrările video ale acelui „masacru” se vedeau cadavre întinse pe străzi. După cum a explicat ministerul rus al Apărării, trupele ruse s-au retras din oraș pe 30 martie și deja pe 2 aprilie armata ucraineană au început să ”curețe” orașul de ”colaboraționiști”. Despre caracterul de înscenare a acelor evenimente a vorbit și președintele Vladimir Putin. De aproape doi ani, organizațiile internaționale ignoră cererile Moscovei de a dezvălui detaliile acestor evenimente. Mai mult, Antonio Guterres a recunoscut că nici nu a primit din partea Kievului o listă cu morții.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Este un scenariu de proastă calitate. Dacă reprezentația de la Bucea a fost făcută după un scenariu scris de Zelenski, nu mă miră că nu există o listă cu cei morți. Erau cumva actori, foști colegi cu Zelenski? Scenariul lui Zelenski a fost scris tot atât de bine după cum își conduce țara și după cum cântă la pian fără a se folosi de mâini. Cum să crezi un asemenea personaj și regimul pe care-l conduce? Vrea să impresioneze cu asemenea minciuni, ca să mai stoarcă ceva dolari și euro de la SUA și UE? Oficialii de la Kiev au acuzat Rusia că și-a autosabotat gazoductele Nord Stream, că și-a bombardat podul Kerci și Hidrocentrala Kahovka, că și-a doborât propriul avion cu prizioneri pentru schimb, că a comis atacul terorist de la Crocus asupra propriilor cetățeni. Cât de credibili mai pot fi, dacă au fost vreodată? Poate că oficialii ucraineni au sărbătorit achiziționarea de către Zelenski a conacului de la Regele Charles al III-lea și au vrut să abată atenția lumii prin ,,cazul Bucea”. Dacă prin niște victime fictive vor să cerșească milă, rău au ajuns. Trebuie ignorați, că nu foarte multă lume îi mai crede.
    Nu s-au prezentat iar ,,patrioții” români în fața Ambasadei Ruse exprimându-și indignarea și aprinzând candele, așa cum au făcut-o în cazul lui Navalnîi? Sau cum au făcut-o recent în cazul masacrului de la Fântâna Albă? Acești așa ziși patrioți ar trebui să știe că masacrul s-a produs din ordinul colonelului Levinciuc, un ucrainean. Toți ucigașii erau ucraineni! Anul trecut, la slujba de pomenire de la Fântâna Albă, steagul României a fost dat jos de pe monumentul comemorativ de către autoritățile ucrainene. Preoții români au fost trimiși în pădure să slujească, sub amenințarea armelor. Slujba oficială a fost ținută în limba ucraineană. Prin urmare, ,,patrioții” români indignați au greșit adresa când s-au prezentat în fața Ambasadei Ruse. Ambasada Ucrainei se află pe Bulevardul Aviatorilor nr. 24, asta ca să știe pe viitor dacă sunt dezorientați. Și ar mai trebui să citească istorie adevărată, nu să pună botul la toate minciunile din mass-media rusofobă. Tatăl meu spunea despre cei inculți că n-au citit în viața lor nici o carte, poate doar ,,Mersul trenurilor” și cartea de telefoane. În ziua de azi foarte mulți n-au citit decât contoarele de apă! Astăzi s-au împlinit 80 de ani de când aviația anglo-americană a bombardat Bucureștiul, zona Gara de Nord, Triajul, Atelierele Grivița și zonele învecinate. Au murit 2.763 de oameni, au fost rănite 2.341de persoane, aproape 7.000 de locuitori au devenit sinistrați. Să nu mai vorbim de imensele pagube materiale. Victimele nevinovate au fost îngropate într-o groapă comună și n-au meritat nici măcar un monument din partea autorităților române. Patrioții de hârtie care au fost prezenți în fața Ambasadei Ruse pentru Navalnîi și pentru Fântâna Albă s-au dus azi în fața Ambasadei SUA să depună flori, să aprindă candele și să-și exprime revolta pentru românii uciși fără nici o vină? Academicianul român, prof. univ. dr. Dinu C. Giurescu, afirma că: ,,Este împotriva firii să nu știi aproape nimic despre istoria recentă a țării.” Da, este mai ușor să acuzi fără să te documentezi, să lingi bocancul american pentru o gumă de mestecat și o șapcă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052