Hot News
Guțul: Găgăuzia se va adresa Rusiei, în cazul în care Chișinăul va trimite trupe în regiune
10/04
Din mass-media române: Tezaurul României: lucruri pe care Bruxelles-ul nu ar vrea să le aflaţi (I)
10/04

Atacul de la Crocus: Comitetul de Investigații a deschis un dosar penal privind finanțarea terorismului din SUA și țările NATO

Foto: Vedomosti

După apelul lansat de deputații ruși în urma atacului terorist de la Crocus City Hall, a fost deschis un dosar penal privind finanțarea terorismului de către autoritățile Statelor Unite și ale țărilor NATO, a anunțat Comitetul de Investigații al Rusiei într-o postare pe canalul său de Telegram, informează Fontanka.ru.

Este vorba despre partea 4 a articolului 205 din Codul penal al Federației Ruse (finanțarea terorismului). Potrivit anchetatorilor, banii au venit prin organizații comerciale, inclusiv prin compania petrolieră Burisma Holdings, care activează în Ucraina. Aceste fonduri au fost folosite pentru atacuri teroriste pe teritoriul Rusiei și în afara ei cu scopul de a „elimina personalități politice și publice importante și pentru a provoca pagube economice”.

„Se verifică sursele de proveniență și deplasarea ulterioară a banilor în valoare de câteva milioane de dolari, implicarea unor persoane concrete din rândul angajaților structurilor guvernamenale, ai organizațiilor publice și comerciale din țările occidentale”, se arată în comunitacul Comitetului de Investigații.

Peste 600 de persoane au avut fost rănite în atacul terorist de la Crocus City Hall și 144 au fost ucise.

Anterior, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, a declarat că urmele atacului terorist de la Crocus duc la serviciile de informații ucrainene, iar Kievul este controlat de Statele Unite.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cu părere de rău spun că acest dosar deschis de Rusia va rămâne nerezolvat. Vor găsi tot felul de argumente mincinoase pentru a invalida acest acest dosar, îl vor amâna la nesfârșit, până când lumea va uita de el. Burisma Holdings anchetată? Vă amintiți de scandalul început în 2019 al acestei companii petroliere. Cine făcea parte din Consiliul de Administrație și se ocupa de Departamentul Juridic? Hunter Biden, care avea un rol foarte profitabil în acest consiliu, primind mii de dolari pe lună. Joe Biden (pe atunci vicepreședinte) l-a constrâns pe Mikola Zlochevsky, directorul general al Burisma, să le plătească lui și fiului câte 5 milioane de dolari în schimbul ajutorului lor în demiterea procurorului ucrainean Viktor Shokin, care investiga compania. Joe Biden a amenințat că va reține 1 miliard de dolari din ajutorul critic al SUA dacă Shokin nu va fi concediat. Ambii Biden au fost plătiți prin atât de multe conturi bancare diferite încât anchetatorii vor putea ,,desluși acest lucru după cel puțin 10 ani”, a precizat executivul Burisma. Toți cei aflați în spatele unor companii sau organizații tip ,,perdea” – cei care conduc lumea din umbră – au finanțat și finanțează în continuare războaie, atacuri teroriste, asasinate. Au declanșat și au finanțat cele două Războaie Mondiale, revoluțiile din Franța și Rusia, Războiul Rece și tot ceea ce a însemnat conflict, atac terorist, crimă. Ce înseamnă pentru ei atacul terorist de la Crocus? Nimic. În comparație cu marile ,,jocuri” de tip război, unde sunt implicate sume mari de bani și implicit profit mai mare, unde interesele de tot felul sunt mai importante, un atac terorist este pentru ei un mărunțiș. Pentru ei nu contează viețile oamenilor sau pagubele materiale. În cazul unui atac terorist este vorba de a transmite un mesaj, de a produce panică și haos, de a înfricoșa populația și de a destabiliza intern țara respectivă. Ei sunt puterea din umbră, care-i plătesc pe alții să le facă jocurile murdare. Nu vi se pare ciudat că nimeni dintre cei care declanșează războaie și conflicte, care organizează atacuri teroriste nu e pedepsit? Aici nu mă refer la ,,țapii ispășitori” sau la pionii folosiți. În schimb, cei care militează pentru pace, cei care încercă să-și apere suveranitatea țărilor lor sunt acuzați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079