Hot News
Ucraina: Rusia a cerut convocarea Consiliului de Securitate al ONU
10/04
Atacul de la Crocus: Comitetul de Investigații a deschis un dosar penal privind finanțarea terorismului din SUA și țările NATO
10/04

Guțul: Găgăuzia se va adresa Rusiei, în cazul în care Chișinăul va trimite trupe în regiune

Evghenia Guțul/ Foto: m.infox.ru

Dacă Moldova va reacționa la declarația de independență a Găgăuziei prin trimiterea de trupe, atunci autoritățile regiunii autonome vor solicita ajutor tuturor, inclusiv Rusiei, a declarat șefa Găgăuziei, Evghenia Guțul, citată de Rossiiskaia gazeta.

Anterior, ea a anunțat că Găgăuzia va lansa procesul de desprindere de Moldova, dacă autoritățile de la Chișinău vor decide să se unească cu România.

Guțul și-a exprimat speranța că acest lucru nu se va întâmpla, subliniind că își pune speranțele în rațiunea conducerii țării. „Dar dacă se va ajunge acolo, ne vom adresa tuturor țărilor, inclusiv, desigur, Rusiei”, a subliniat Guțul, citată de RIA Novosti.

În același timp, ea a subliniat că regiunea autonomă vrea să rămână în componența Moldovei, dar că „va lua măsuri” dacă autoritățile țării vor decide unirea cu România. „Vrem să trăim în Republica Moldova independentă”, a spus ea.

Anterior, Guțul a declarat că, în opinia ei, posibila unire a Moldovei cu România va însemna moarte pentru Moldova, pentru limba, cultura și etnia ei. Potrivit spuselor sale, în Moldova există partide politice care vor să lichideze statul moldovenesc. În plus, politicianul a afirmat că cetățenii autonomiei găgăuze se consideră enoriași doar ai Bisericii Ortodoxe din Moldova.

RG amintește, în acest context, că premierul României, Marcel Ciolacu, a susținut ideea unirii cu Moldova, care ar putea avea loc inclusiv prin aderarea republicii la Uniunea Europeană. El a arătat că primul stat care ar trebui să-și manifeste dorința de unire este Moldova.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Unirea Moldovei cu România nu este posibilă și nici nu e dorită de majoritatea ambelor părți. Ca să realizezi această unire trebuie ca partea română să renunțe la Tratatul de la Paris din 1947. Am scris detaliat despre acest lucru într-un alt comentariu, nu-l mai repet. Găgăuzia ar trebui să ceară sprijin DOAR Rusiei. Ar putea avea încredere în alții?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875057