Hot News
Un dosar penal pentru finanțarea terorismului
16/04
Peskov: Sancțiunile asupra metalelor rusești vor lovi în interesele celor care le-au introdus
16/04

Armata rusă i-a atacat pe mercenarii francezi în Slaviansk

Foto: Vedomosti

Forțele Armate ale Federației Ruse au atacat punctul de dislocare a mercenarilor francezi din orașul Slaviansk, aflat sub controlul Ucrainei în Republica Populară Donețk, a declarat pentru RIA Novosti coordonatorul mișcării clandestine de rezistență din Nikolaevsk, Serghei Lebedev, cu referire la colegii săi, scrie Vedomosti.

„Conform informațiilor primite de la tovarășii noștri, atacul a lovit în „locația” unde se aflau artileriști ucraineni și, după toate probabilitățile, acei francezi care au adus tunul autopropulsat CAESAR [dispozitiv de artilerie autopropulsat de 155 mm de fabricație franceză] în ajutorul banderoviștilor”, a spus Lebedev.

Potrivit spuselor sale, o treime din Slaviansk este plină de militari, se face un control drastic al documentelor și telefoanelor mobile ale celor aflați pe străzi.

În urmă cu o lună, Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat că numărul total al mercenarilor care iau parte la acțiuni militare de partea forțelor armate ale Ucrainei a depășit 13.000, începând cu 2022. Din Franța, care neagă participarea militarilor săi în conflictul din Ucraina, s-au oferit voluntar să lupte de partea Kievului 356 de mercenari, a precizat ministerul. Cel mai mare contingent din Ucraina a fost format din militari din Polonia (2.960 de persoane), Georgia (1.042), SUA (1.113), Canada (1.005) și Marea Britanie (822).

Ministerul rus al Apărării a anunțat și în ianuarie lichidarea, la Harkov, a mercenarilor francezi din rândurile Forțelor Armate Ucrainene. MAE rus a declarat, atunci, că autoritățile Franței trec cu vederea recrutările pentru Forțele Armate ale Ucrainei. Dar autoritățile de la Paris au respins aceste acuzații, spunând că ar fi făcut parte din „războiul informațional” al Rusiei.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Bravo, băieți! Aduceți-le aminte francezilor că lupta de la Berezina n-a fost o poveste. Iar când Macroleon va ajunge în ziua judecății, sper să-i găsiți o altă Insulă Elba, undeva dincolo de Cercul Polar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2856775