Hot News
Echipa chineză renunță la participarea la Jocurile Olimpice dacă sportivii ruși nu sunt admiși
19/04
Lavrov: Acțiunile militare nu vor înceta în Ucraina nici chiar pe durata negocierilor
20/04

A fost arestat agentul ucrainean care a aruncat în aer mașina fostului locotenent SBU

Foto. dzen.ru

Tribunalul Zamoskvorețkoe din Moscova a arestat un agent ucrainean care a aruncat în aer mașina fostului locotenent al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), Vasili Prozorov, relatează corespondentul agenției RIA Novosti.

Vladimir Golovcenko este acuzat de tentativă de omor deosebit de grav ca membru al unui grup de indivizi și de trafic ilegal de dispozitive explozive. El va rămâne în arest preventiv până pe 12 iunie.

Bărbatul a fost reținut pe 16 aprilie. După cum a precizat FSB, din ordinul coordonatorului, care a acționat la indicația directă a șefului SBU, Vasili Maliuk, el a sosit în Rusia în luna martie, a primit componentele unui dispozitiv exploziv controlat de la distanță, l-a asamblat și a plasat mina pe o mașină Toyota Land Cruiser Prado. Bomba a explodat pe 12 aprilie, dar Prozorov a suferit leziuni neînsemnate.

FSB a anunțat, de asemenea, că a fost reținut curierul care a adus la Moscova componentele dispozitivului exploziv. Potrivit informațiilor celor de la FSB, componentele bombei au fost ascunse în instrumente de manichiură și produse de îngrijire a părului. Toate au fost trimise din Varșovia în Lituania de o locuitoare a capitalei poloneze printr-o companie privată de transport.

În ultimii ani, Prozorov a trăit în Rusia și a investigat crimele regimului de la Kiev.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Să fie ,,frăgezit” bine și apoi trimis la Cercul Polar, printre pinguini!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2849453