Hot News
Șefa BCE a condamnat SUA pentru dorința lor de a lua activele rusești
18/04
Leonkov: De ce a cerut Șoigu accelerarea livrărilor de roboți pentru armată
19/04

MAE rus, despre încercarea de a „anula” cultura rusă în România

Maria Zaharova/ Foto: MAE rus

”Din motive politice, Arhiva Națională de Filme a României a reziliat contractul încheiat cu Ambasada Rusiei la București pentru închiriere unor săli de cinema, unde urmau să fie proiectate în cerc restrâns și în cadrul unei campanii educaționale, remarcabelele lungmetraje rusești „Provocare” (primul film artistic din lume realizat chiar în spațiul cosmic – n.r.) și „Timpul celor dintâi”, a anunțat, în cadrul unui briefing, reprezentanta oficială a MAE rus, Maria Zaharova.

Sunt filme spectaculoase și care afirmă triumful vieții, filme dedicate cosmonaucii, trecutului ei și prezentului. Decizia a fost „promovată” cu forță de presa părtinitoare, condusă de redacția locală a postului ”Europa Liberă” și de Ministerul Culturii din România, a menționat reprezentantul ministerului.

În timpul filmărilor la bordul Stației Spațiale Internaționale a lungmetrajului ”Provocare”. În imagine: actrița Iulia Peresild/ Foto: timeout.ru

Este vorba de o manifestare tipică a unei încercări de a „anula” cultura rusă, a subliniat Zaharova. Acest lucru se încadrează în contextul general a acțiunilor Occidentului, care urmărește să impună o cenzură atotcuprinzătoare în lupta împotriva disidenței. Perdanții vor fi cetățenii României, iubitori de film care și-au manifestat în repetate rânduri interesul pentru prezentarea filmelor menționate cu subtitrare în limba română. Acum sunt privați de acest lucru.

Încercările de a coborî o „cortină de fier” în cultura mondială sunt sortite eșecului. La rândul ei, Rusia este fidelă principiilor libertății de creație și rămâne deschisă artiștilor din toate țările. Vom fi bucuroși să vedem realizările cinematografiei românești în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Moscova, care începe în aceste zile”, a conchis purtătoarea de cuvânt al ministerului rus de Externe.

3 Comments

  1. Prisaca spune:

    Din pacate suntem condusi de niste cretini!

  2. Carmen spune:

    Arhiva Națională de Filme a urmat indicațiile Ministerului Culturii, care urmeazăă, la rândul lui, politica anti-rusă a Occidentului. Rămâi uimit de preocupările ,,intelectuale” ale Ralucăi Turcan! Din păcate, majoritatea celor aflați la conducerea țării sau în funcții cheie ale ministerelor dau dovadă de incultură și servilism. Ei fac parte din categoria celor despre care Eminescu spunea că sunt ,,slugi vândute altor neamuri, cioclii veacului ce moare.” Două filme dedicate cosmonauticii sunt considerate că fac propagandă. Cui? Spațiului cosmic? În schimb, Ambasada Rusiei în România le dorește succes celor doi regizori români (Ciprian Mega și Gregore Bechet) ale căror filme au fost selectate pentru a participa la Festivalul Internațional de Film din Moscova, care se va desfășura în perioada 19-26 aprilie. Cum se face că rușii n-au considerat că aceste filme fac propagandă românească sau anti-rusă? Cum de rușii nu amestecă niciodată cultura sau sportul cu politica? Este vorba de educație, bun simț și cultură, ceea ce nu se poate spune despre autoritățile române. Două filme rusești interzise, în schimb este așteptat cu mare interes să susțină un concert la București un cântăreț rock sovietic, Boris Grebenșcikov, stabilit la Londra și interzis în Rusia. Da, el este acceptat pentru că a plecat din Rusia, pentru că este anti-Putin și mai ales că a declarat că acei care au declanșat acest război (din Ucraina) sunt nebuni și că ,,sunt rușinea Rusiei.” Slugile române și-au făcut din nou datoria față de stăpânii lor occidentali și americani. Felicitări, n-o să vă puteți ridica niciodată în picioare din poziția îngenuncheată pe care o adoptați!

  3. Maria spune:

    Mare, mare păcat că s-a ajuns în această situație cu Rusia, țară leagăn al culturii și civilizației!!!
    Ar fi multe de spus și de comentat, dar povestea’Hainele cele noi ale Împăratului”este mult mai de actualitate decât credem…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2849154