Hot News
Lavrov: Acțiunile militare nu vor înceta în Ucraina nici chiar pe durata negocierilor
20/04
La Festivalul de Film de la Moscova vor fi prezentate producții din 56 de țări
20/04

Medvedev: Occidentul a luat, probabil, decizia de a-l lichida pe Zelenski

Dmitri Medvedev/ Foto: fbm.ru

Informațiile privind pregătirea unei tentative de asasinare, în Polonia, a președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, pot constitui dovada că Occidentul a decis lichidarea acestuia, a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, într-o postare pe canalul său de pe rețeaua Telegram, relatează cotidianul Vedomosti.

„Un atentat la viața principalului banderovist pus la cale în Polonia? Așa ceva este cu adevărat grav <…> Este foarte posibil să fie prima dovadă a faptului că Occidentul a luat decizia să-l lichideze. Teme-te, paiață!”, a scris Medvedev în postarea sa.

Pe 18 aprilie, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat că în Polonia a fost reținut un cetățean care plănuia să comită o tentativă de asasinat asupra lui Zelenski. În comunicat se precizează că răufăcătorul a fost prins de SBU împreună cu organele poloneze de aplicare a legii.

Se afirmă că persoana reținută ar fi avut legătură cu Rusia. Potrivit anchetei, el intenționa să strângă informații despre dispozitivul de securitate de pe aeroportul Rzeszow-Jasionka pentru a-l ataca pe Zelenski. Bărbatul a fost arestat, i-a fost citită acuzația în temeiul punctului 3 al art. 130 din Codul penal al Poloniei (strângere sau stocarea de informații, a căror transmitere poate cauza prejudicii republicii).

În februarie 2024, Medvedev a spus că soarta lui Zelenski este tristă, deoarece în istorie va rămâne ca un „clovn sângeros” care nu a adus nimic bun poporului său. În mai 2023, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei a apreciat, după tentativa Kievului de a ataca Kremlinul, că Rusiei nu mai are alte opțiuni decât „eliminarea fizică” a președintelui Ucrainei.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Da, presa a făcut imediat legătură cu Rusia. Vai de capul lor! Sunt ziariști de doi lei care scriu tot ce li se sugerează de către stăpâni, ca să mânânce și ei o coajă de pâine. Dacă Rusia dorea să-l lichideze pe Zelenski, apoi acesta era de mult oale și ulcele. Moartea unui clovn nu i-ar fi de folos Rusiei. Zelenski ar deveni un erou fără să merite acest titlu. La ce-i folosesc acum atâtea proprietăți și vile achiziționate când șansele ca să locuiască în ele sunt aproape nule? Va locui toată viața ascuns într-un buncăr? Oricum el e deja un mort care umblă printre vii.

  2. Ioan spune:

    @Carmen.Ce vorbesti?Vrabia malai viseaza si calicul praznicul.Rusia nu mai poate nimic,este vai de capul ei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2849674