Hot News
Fără GNL-ul rusesc, UE se va confrunta cu un „șoc energetic”
22/04
Lavrov: Occidentul balansează la limita unei ciocniri militare directe între puteri nucleare
22/04

Filme din șapte țări, în programul Festivalului de Film BRICS de la Moscova

Foto: solidnews.ro

În cadrul Festivalului Internațional de Film de la Moscova, aflat acum în plină derulare, se va desfășura și Festivalul de film al țărilor BRICS.

Conform programului, fiecare stat membru va prezenta câte o producție cinematografică. Juriul este condus de Aleksei Pimanov, regizor și președintele holdingului media Krasnaya Zvezda. În 2022, el a devenit cel mai bun regizor al Festivalului de film BRICS, de la Shanghai. Pimanov a fost distins pentru lungmetrajul „11 bărbați tăcuți”.

„De ce cred eu că este foarte important festivalul țărilor BRICS. Pentru că BRICS include țări ce reprezintă mari civilizații. Cu propria lor cultură, cu istoria lor, care nu seamănă cu nimic altceva. Pentru noi este foarte important să ne ascultăm unul pe celălalt, să ne vedem unul pe celălalt, să ne înțelegem unul pe celălalt. Iar eu consider că principala misiune a festivalului nostru este exact aceasta: să ne auzim și să ne vedem unii pe ceilalți”, a spus Aleksei Pimanov.

Pentru Rusia, limbajul cinematografic al țărilor BRICS a fost mereu nu doar apropiat și de înțeles, a fost drag, scrie Kino.rambler. Dacă ne gândim doar la serialele braziliene care făceau o țară întreagă să plângă în anii ’90. În privința filmelor indiene, de la ”Disco Dancer”, ele au făcut un mare salt înainte. India produce filme de acțiune, blockbustere și filme de groază. În ultimii ani, dramele asiatice au înregistrat un boom fără precedent în Rusia.

Programul Festivalului de Film BRICS include filme din Rusia, China, Iran, India, Egipt, Africa de Sud și Arabia Saudită. La Moscova va fi prezentat un thriller din India, o dramă iraniană și o comedie chineză.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Așteptăm numele căștigătorilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2857651