Hot News
De la începutul atacurilor ucrainene, au murit 120 de locuitori ai Regiunii Belgorod
23/04
Zaharova: Exemplu de „segregare reală” în Departamentul de Stat
23/04

Blocul ”Victoria” a anunțat că reprezentanții săi au fost interogați la Chișinău

La reuniunea de la Moscova, politicienii moldoveni de opozitie au creat uniunea de partide "Victoria"/ Foto: RIA Novosti

La întoarcerea la Chișinău, participanții la Congresul opoziției moldovenești desfășurat la Moscova au fost intimidați și interogați timp de câteva ore, a declarat serviciul de presă al Blocului ”Victoria” pentru RIA Novosti.

Pe aeroportul din Chișinău, au fost reținuți, luni, pasagerii care au participat la Congresul politicienilor și activiștilor sociali din Moldova, care susțin intrarea țării lor în Uniunea Economică Eurasiatică (UEEA), iar o parte dintre ei au fost lăsați să plece doar după trei ori de la sosirea la Chișinău.

„Mulți dintre cei care s-au întors sunt oameni în vârstă. Au fost lăsați fără apă, au fost amenințați, li s-au luat ultimii bani ca să nu mai aibă cu ce ajunge acasă. Mulți au fost nevoiți să cheme ambulanța, pentru că nu toți pot suporta o asemenea presiune. Colegii noștri au fost interogați mai multe ore, au încercat să-i intimideze”, au precizat interlocutorii agenției RIA Novosti.

La Moscova s-a desfășurat, duminică, Congresul politicienilor și activiștilor sociali din Moldova care susțin intrarea Republicii Moldova în UEEA. În cadrul acestui eveniment a fost anunțată crearea Blocului „Victorie”. Această nouă structură a unit, în special, partidele „Șor”, „Șansa”, „Renașterea”, „Victoria”, „Puterea Alternativă și Acordurile Moldovei”. Şeful autonomiei găgăuze a Moldovei, Evghenia Guţul, a devenit secretarul executiv al Consiliului naţional al noului Bloc.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Ați văzut de ce e în stare Abramburica de la Chișinău? Că doar cei care au interogat participanții la Congres n-au acționat de la sine, li s-a trasat această sarcină. Asta înseamnă că Oaia Sandu simte că i se clatină scaunul de președintă. Succes Blocului ,,Victoria”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2849939