Hot News
Au avut loc primele negocieri față în față dintre Rusia și Ucraina privind întoarcerea copiilor
25/04
Interesele Rusiei în Arctica, apărate de un spărgător de gheață militar
25/04

În 2023, Ministerul Culturii a lansat producția pentru 251 de filme naționale

”Nurnberg” (film artistic, 2023)/ Foto: Telegram

În cursul anului trecut, Ministerul Culturii al Federației Ruse a lansat producția pentru 251 de filme naționale, inclusiv 74 de animație, a anunțat ministrul de resort, Olga Liubimova, citată de agenția TASS.

„Cu sprijin financiar din partea Ministerului Culturii, în 2023 au fost lansate în producție 251 de filme naționale, inclusiv 74 filme de animație”, a spus oficialul rus la ședința de bilanț a colegiului ministerului pe care îl conduce.

Potrivit precizărilor sale, tot cu susținerea financiară a ministerului a fost finalizate anul trecut producția a 394 de filme naționale. „Prin Fondul Cinematografic s-a oferit sprijin pentru producția a 40 de noi proiecte naționale de film create de lideri ai cinematografiei naționale și de alte organizații din domeniu, precum și finanțare suplimentară pentru alte 22 de filme naționale susținute anterior”, a continuat ministrul.

Ea a menționat, de asemenea, că anul trecut au fost lansate pe marile ecrane 207 filme rusești, încasările la box office cifrându-se la 28,1 miliarde de ruble. „Filmele rusești au fost vizionate de 91,5 milioane de oameni. O creștere de 97,7% față de 2022”, a adăugat Liubimova.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Sperăm ca într-o zi – cei care vor ajunge acea zi – să avem bucuria să le vizionăm. Condiția este ca la conducerea țării și a Ministerului Culturii să existe oameni care apreciază adevărata cultură, nu inculți. Cultura, literatura, arta și cinematografia rusă au o frumusețe și profunzime aparte. Valoarea lor răzbate timpul. Dar pentru cei care vizionează filme americane de trei lei și citesc ,,best-seller-uri” cam de același preț, este explicabil faptul că încearcă să ne interzică accesul la arta și cultura rusă. Până se va ,,rezolva” problema, ne bucurăm de filmele mai vechi rusești, care mai pot fi găsite pe internet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2853771