Hot News
În 2023, Ministerul Culturii a lansat producția pentru 251 de filme naționale
25/04
Consiliul de Securitate al ONU nu a adoptat rezoluția privind neamplasarea de arme nucleare în spațiu. Rusia s-a opus prin veto
25/04

Interesele Rusiei în Arctica, apărate de un spărgător de gheață militar

Foto: RIA Novosti

Rusia demarează programul de teste pentru spărgătorul de gheață de patrulare militară specializată „Ivan Papanin”, prima navă de acest gen din istoria Marinei Militare a țării. Flota militară are o nevoie acută de nave din această clasă. „Ivan Papanin” va fi instrumentul ideal pentru descurajarea încercărilor americane de a pune presiune pe Rusia în Arctica, scrie ziarul Vzgliad.

Statele Unite încearcă în mod constant să conteste poziția Rusiei în regiune, inclusiv prin diverse acțiuni demonstrative și colectare de informații sensibile. Creșterea tensiunii din relațiile cu SUA, care nu va face decât să sporească, va duce inevitabil la intensificarea acțiunilor americane în Arctica. De altfel, Statele Unite își definesc în mod deschis acțiunile lor din Arctica drept ”provocări”.

Scopul Statelor Unite este, așa cum afirmă militarii americani, de a nu permite Rusiei să domine în Arctica și să controleze Ruta Mării Nordului. Despre posibilitatea unor astfel de provocări pe această rută a vorbit oficial Ministerul Apărării al Rusiei. Iar una dintre aceste provocări ale SUA este de mult planificată și anunțată: este vorba despre așa-numita Operațiune de apărare a libertății de navigație pe Ruta noastră a Mării Nordului, subliniază Vzgliad.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Numele exploratorului polar, om de știință și contraamiral, Ivan Papanin, îl poartă o regiune din Peninsula Taimîr, un munte din Antarctica și un munte subacvatic din Oceanul Pacific. Americanii să-și vadă de apele lor, că în ultimul timp se pare că nu le mai ajunge lumea asta. Că altfel, acest brav contraamiral Papanin, prezent spiritual în atâtea locuri, s-ar putea să-i trimită pe lumea cealaltă, unde vor avea spațiu suficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2850296