Hot News
În Ucraina, Statele Unite trebuie să trimită trupe europene, nu forțe NATO, spun o serie de reprezentanți ai establishment-ului american
30/04
La Kiev, sub Arcul Prieteniei Popoarelor, a început demontarea monumentului dedicat Radei de la Pereiaslavli
01/05

Senator de Crimeea: Greșeala fatală a Statelor Unite

Senatorul Olga Kovitidi/ Foto: mk.ru

Senatorul Kovitidi: Livrând sisteme ATACMS, Statele Unite au creat o amenințare reală pentru viața rușilor.

Odată cu furnizarea de rachete ATACMS către Forțele Armate ale Ucrainei, Statele Unite au creat o amenințare reală pentru viața și sănătatea cetățenilor ruși, este de părere senatoarea din partea Crimeii, Olga Kovitidi, scrie lenta.ru.

„În Crimeea, a fost respinsă încercarea de a ataca teritoriul peninsulei cu rachete americane ATACMS cu rază lungă de acțiune. Apărarea aeriană funcționează sistematic și bine. Dar nimeni nu se relaxează. Noi înțelegem că [președintele ucrainean Volodimir] Zelenski și regimul lui criminal sunt în agonie. Spasmele dinaintea morții puterii ucrainene îi costă mult pe toți: atât la propriu, cât și la figurat”, a spus Kovitidi.

Potrivit senatoarei, Statele Unite refuză să evalueze obiectiv evenimentele din Ucraina.

„Asta în condițiile în care o lume întreagă vede că poporul Ucrainei nu vrea să lupte, cea mai mare parte a populației masculine a fugit din țară. Inventând acest război și punând două popoare frățești unul împotriva celuilalt, Statele Unite au comis o greșeală fatală”, a conchis ea.

Anterior, șeful Crimeei, Serghei Aksenov, a anunțat că în regiunea Simferopol au fost găsite elemente de luptă ale rachetelor ATACMS, care nu s-au detonat la impact. Guvernatorul a menționat că respectivele obiecte au fost găsite în perimetrul satului Donskoe, din regiunea Simferopol, iar muniții neexplodate s-ar putea afla și în împrejurimile localității respective.

În noaptea de 30 aprilie, armata Ucrainei a încercat un atac masiv asupra Crimeei cu rachete ATACMS. Martorii oculari au numărat mai mult de zece bubuituri puternice pe cerul de deasupra Crimeii.

Bloggerul Aleksndr Talipov a scris pe canalul său de Telegram că Forțele Armate Ucrainene au tras aproximativ nouă rachete din lansatoarele HIMARS din orașul Herson controlat de Kiev în direcția Djankoi (”poarta” Crimeii – n.r.). Potrivit acestuia, partea ucraineană a primit datele privind țintele atacului de la partenerii occidentali.

„Rachetele aveau o rază de acțiune crescută de până la 300 km cu un focos cu fragmentare. Rachetele au zburat la o altitudine de aproximativ 60 km și apoi au planat rapid spre obiect. Principalele ținte ale rachetelor au fost sistemele rusești de apărare antiaeriană. În ciuda desfășurării rapide și a timpului scurt de apropiere a acestora, militarii ruși au reușit nu numai să efectueze manevre de mutare a echipamentelor, ci și să doboare toate rachetele”, a menționat Talipov.

În același timp, Ministerul rus al Apărării a raportat doborârea a șase rachete operaționale-tactice ATACMS.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Pe Zelenski îl mănâncă prea tare în dos, la fel ca și pe cei care-i furnizează armament. Unealta de scărpinat este pregătită și cred că în curând va fi folosită. Ei chiar n-au înțeles că Peninsula Crimeea aparține Rusiei din 8 aprilie 1783, când Ecaterina cea Mare a declarat peninsula teritoriu rusesc ,,de acum și pentru toate timpurile”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2859628