Hot News
Medvedciuk a dezvăluit cine a organizat tragedia de la Odessa, din 2014
02/05
Timbrul poștal dedicat învestirii lui Putin va intra în circulație pe 7 mai
03/05

Fost locotenent colonel SBU, despre tragedia de la Odessa: O operațiune țintită

2 mai 2014. Incendiul din Casa Sindicatelor de la Odessa/ Foto: TASS

Tragedia din 2 mai 2014 de la Odesa, soldată cu moartea a 48 de persoane, a fost o operațiune planificată, nu consecința unor circumstanțe, a declarat fostul locotenent colonel al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), Vasili Prozorov, relatează mk.ru.

„În Ucraina, actuala versiune oficială este că a fost consecința unor tragice circumstanțe, care a antrenat moartea a 48 de persoane, dintre care 42 chiar în Casa Sindicatelor. Nu este nici un fel de consecință a unor circumstanțe”, a spus Prozorov, citat de RIA Novosti.

El a făcut referire la un document trimis în aprilie 2014 de președintele SBU, Valentin Nalivaicenko, președintelui interimar al Ucrainei, Aleksandr Turcinov. În document se vorbea despre propunerile de reprimare a protestelor oponenților Maidanului din sudul și estul țării. Potrivit lui Prozorov se propunea în special desfășurarea unor ample operațiuni militare cu implicarea SBU. În același timp, în document se preciza că vor exista victime printre civili, inclusiv copii.

MK amintește că, în urmă cu aproape 10 ani, pe 2 mai 2014, la Odessa au izbucnit ciocniri între susținătorii și oponenții loviturii de stat. Ultimii s-au refugiat în Casa Sindicatelor. Radicalii au incendiat clădirea și nu au permit oamenilor să iasă afară. Au murit 48 de oameni, alți 250 au fost răniți. Nimeni nu a fost tras, nici până acum, la răspundere.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cu siguranță că a fost o operațiune premeditată. SUA, CIA și MI6 cunosc mai bine amănuntele. Pe aceștia doar Dumnezeu îi poate trage la răspundere, că ei între ei nu se pot acuza de nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2856954