Hot News
La Moscova a avut loc premiera filmului „O sută de ani de acum înainte”
02/05
Fost locotenent colonel SBU, despre tragedia de la Odessa: O operațiune țintită
02/05

Medvedciuk a dezvăluit cine a organizat tragedia de la Odessa, din 2014

Odessa. 2 mai 2014. Casa Sindicatelor/ Foto: 5-tv.ru

Incendierea Casei Sindicatelor din Odesa pe data de 2 mai 2014, unde înăuntru au ars oameni de vii, a fost o acțiune de intimidare plănuită de Kiev și condusă de președintele interimar de atunci al Ucrainei, Aleksandr Turcinov, a declarat șeful mișcării „Altă Ucraină”, Viktor Medvedciuk, fostul lider al Partidului „Platforma de Opoziție – Pentru Viață” interzis în Ucraina, într-un interviu acordat TASS.

Viktor Medvedciuk/ Foto: RIA Novosti

Pe 2 mai, toată lumea din Rusia și din Ucraina își amintește de civilii din Odessa care au murit acum 10 ani în timpul tragediei din Casa Sindicatelor. Moscova a cerut în mod repetat comunității internaționale să obțină de la autoritățile ucrainene o anchetă completă și transparentă a circumstanțelor crimei respective. De ce nu a fost posibil să se facă acest lucru în 10 ani? Puteți numi cine a fost ideologul și „beneficiarul” acelor evenimente?

V.Medvedciuk: — Faptul că timp de 10 ani această crimă teribilă, crudă – și doar numărul oficial al celor arși de vii – 48 de persoane – nu a interesat „democrația” occidentală sugerează că ideologii, clienții și autorii au fost naziștii, care nu pot fi numiți decât fiare fasciste.

Cu 10 zile înainte de tragedie, sub președinția lui Turcinov a avut loc o consfătuire pentru a pregăti operațiunea de ucidere în masă din Odessa a celor care se opuneau loviturii de stat.

La acea întrunire au participat fostul șef al Ministerului Afacerilor Interne, Arsen Avakov, șeful SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei – n.r.) Valentin Nalivaicenko, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare, Andrei Parubii, precum și șeful Administrației Regionale de Stat din Dnepropetrovsk, Igor Kolomoiski.

Avakov, Parubii, Kolomoiski și asistentul lui, Igor Palița s-au ocupat de aducerea executanților, a spus Medvedciuk. De altfel, a menționat politicianul, Palița a primit postul de guvernator al Regiunii Odessa pentru a duce ”cu succes” la îndeplinire această operațiune. Medvedciuk a subliniat că toți organizatorii trebuie să primească o pedeapsă severă. Atrocitățile săvârșite de acești degenerați fasciști nu ar trebui să aibă termen de prescripție.

Acești criminali au fost controlați de forțe externe care conduc și astăzi Ucraina sub regimul Zelenski, acestea sunt forțele ce nu permit să se stingă conflictul ucrainean, deoarece au interese profunde. Occidentul colectiv, în primul rând Statele Unite, a introdus violența și uciderea oponenților ca normă a procesului politic. Washingtonul a reînviat principiul fondatorului fascismului italian, Mussolini: „Pentru prieteni – totul, pentru dușmani – legea”. Iar Occidentul colectiv introduce tot mai adânc acest principiu nazist în politicile sale. Astăzi, nimeni nu ascunde faptul că de moartea a sute de mii de ucraineni beneficiază industria americană de apărare, iar NATO a obținut ocazia de a pompa bani din Europa. După ucraineni, ei speră să arunce în focul războiului statele baltice, pe polonezi, germani și francezi. Acum, se pregătește terenul în acest sens. La urma urmei, ucrainenii doar se epuizează deja, iar schema de a transforma morțile lor în profituri americane așteaptă noi victime”.

Ce credeți, Odessa este un oraș rusesc? Mai rămâne rusesc după 10 ani de viață sub presiunea regimului de la Kiev?

V.Medvedciuk: — Regimul de la Kiev nu are naționalitate. Serios, doar nu-l numești pe Zelenski ucrainean, nu-i așa? În primul rând, nu este ucrainean, iar în al doilea rând, felul în care se comportă confirmă faptul că aceasta nu este țara lui și nici poporul lui. Este reprezentantul altui popor, iar problemele cetăţenilor ucraineni nu sunt interesante pentru el. Acest regim nu poate avea nicio influență asupra Odessei.

Odessa este cu siguranță un oraș rusesc. Acest lucru nu depinde de țara căreia îi aparține astăzi acest oraș. În timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei a fost ocupat de România, dar nu a devenit românesc. Cultura Odessei, mentalitatea, aroma Odessei fac parte integrantă din creativitatea și istoria Rusiei. Cei care contestă acest lucru neagă evidentul.

Și încă ceva, de ce numai Odessa? Dar Kiev, Dnepropetrovsk, Harkov, Nikolaev, Cernigov și multe alte? Este mai ușor să enumeri orașele care nu sunt rusești. Acest lucru este confirmat de secole de istorie.

Cum vedeți viitorul Odessei?

V.Medvedciuk: – Sunt sigur că va avea loc neapărat un proces al celor care au organizat, condus și participat la arderea oamenilor de vii pe 2 mai 2014. Acest proces va fi deschis și va avea loc la Odessa. Ne amintim cum au fost executați criminalii naziști în orașele eliberate de sub ocupația celui de-al treilea Reich. Procesul va fi unul demonstrativ, care va fi urmărit de întreaga lume. Este datoria noastră sfântă să ne curățăm de acești criminali.

La urma urmei, ideea proceselor de la Nürnberg a apărut pentru prima dată în octombrie 1942 în URSS, iar atunci aproape nimeni nu-și putea imagina la modul real cadavrul lui Hitler, care s-a sinucis, sau pe Goering, condamnat la moarte prin spânzurare; dar a venit vremea și toți au primit pedepse aspre. Banda lui Zelenski, cercul lui apropiat, complicii lor și cei care au comis crime împotriva civililor arși de vii în Odessa și cei ale căror acțiuni criminale au provocat sute de mii de victime, oameni care au murit pe câmpul de luptă, trebuie să primească o pedeapsă severă binemeritată. În orice țară s-ar afla, trebuie să primească o pedeapsă dreaptă.

Îi știm pe nume pe acești ticăloși, știm totul despre crimele pe care le-au comis. Această listă poate fi găsită pe site-ul „Altă Ucraina” în secțiunea „Răzbunarea inexorabilă pentru regimul Zelenski și complicii săi”, unde sunt înregistrate toate atrocitățile lor.

Ce părere aveți despre soarta lui Zelenski după expirarea mandatului său de președinte, pe 21 mai?

V.Medvedciuk: — Conform Constituției Ucrainei, după 21 mai, Zelenski nu poate exercita funcția de președinte, dar când a respectat el legea? Occidentul îl susține pe Zelenski tocmai pentru că este un om cinic și fără lege care a distrus țara în numele ambițiilor lui dureroase și a aruncat poporul ucrainean în focul războiului. Sute de mii de ucraineni au devenit victime, milioane și-au pierdut casele, locurile de muncă și confortul de acasă.

Problema nu este doar că Zelenski este președinte ilegitim începând din 21 mai, ci și că Ucraina și-a pierdut deja statalitatea și nu este nimic de discutat aici. Ucraina lui Zelenski reprezintă acum un lagăr de concentrare politic. Jumătate din țară a plecat, iar cei care rămân visează să evadeze. În același timp, propaganda occidentală vrea să prezinte acest lagăr de concentrare ca o victorie pentru „democrație”. Evident, ei pregătesc un astfel de lagăr de concentrare și pentru popoarele Europei. Acest lucru s-a întâmplat deja în istorie și cum s-a încheiat se știe foarte bine.

Ce credeți că se va întâmpla cu Ucraina peste 10 ani?

V.Medvedciuk: — Din cauza lui Zelenski, Ucraina a ratat șansa de a fi o țară neutră, pașnică și autosuficientă. Nimeni nu are nevoie de o Ucraină aflată în confruntare cu Rusia, iar Zelenski a făcut din această confruntare sensul guvernării sale criminale. El a făcut din distrugerea cetățenilor și a țării sensul politicii de stat.

Contrar intereselor cetățenilor Ucrainei, Zelenski, supunându-se orbește controlului extern al Occidentului colectiv, vrea să dea altor state pământurile, orașele și resursele minerale ale țării sale. S-a mai întâmplat în istorie. Și cum s-a terminat? Ucrainenii au apelat la Rusia pentru ajutor și întotdeauna au primit acest ajutor. Au construit un stat comun, fie el Țaratul Rusiei, Imperiul Rus sau URSS. Istoria este ciclică, nu poate fi înșelată.

Ce soartă poate fi prezisă pentru țara numită Rusia Kieveană, Novorossiia, Ucraina, care provine de la cuvântul „periferie”, periferia Rusiei? Ea este legată genetic de Rusia, iar această legătură poate fi distrusă doar prin distrugerea întregului popor. Procesul de reintegrare a ucrainenilor pe baza dreptului la autodeterminare a fost lansat și se va implementa în 10 ani. Reunificarea ucrainenilor cu Rusia se va întâmpla cu siguranță.

Nota: În seara zilei de 2 mai 2014, în Casa Sindicatelor a izbucnit un incendiu, după ce, în aceeași zi au avut loc ciocniri între microbiștii din Harkov și Odessa și pe urmă, între susținătorii „Euromaidanului” și adversarii acestuia. Luptele și încăierările s-au încheiat cu distrugerea taberei de corturi a activiștilor anti-Maidan de pe Câmpul Kulikovo, care au încercat să se refugieze în Casa Sindicatelor. Radicalii naționaliști au blocat ieșirea din clădire.

În urma ciocnirilor și incendiilor, 48 de persoane au murit. Ancheta nu a anunțat nici până astăzi cine se fac responsabili de tragedie și cauza incendiului.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Oare vor fi pedepsiți vreodată? Zelenski a dus Ucraina pe partea greșită a istoriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2857024