Hot News
În Ucraina au rămas doar trei școli unde se învață limba rusă
02/05
Medvedciuk a dezvăluit cine a organizat tragedia de la Odessa, din 2014
02/05

La Moscova a avut loc premiera filmului „O sută de ani de acum înainte”

Foto: kanobu.ru

Spectatorii au fost întâmpinați pe covorul albastru străjuit de postere, totul învăluit în lumini de neon într-un stil futurist și cosmic. Premiera filmului „O sută de ani de acum înainte” a avut loc la cinematograful ”Oktiabr”. Lungmetrajul a fost realizat cu sprijinul postului de televiziune Rossia 1. Jennette Arlt a povestit cum s-a deschis, într-o manieră nouă, universul lui Kir Bulîciov, scriitorul de science-fiction, scrie smotrim.ru.

Creatorii filmului subliniază: nu este vorba despre adaptarea cinematografică a romanului cu același nume scris de Kir Bulîciov și nici un remake al popularului film de televiziune din anii ’80 „Un oaspete din viitor”. Este un film nou, inspirat din cartea scriitorului.

Elev în clasa a XI-a, Kolia Gherasimov locuiește la Moscova anului 2024. Se joacă pe calculator, îi place rap-ul și are conflicte cu colegii de clasă. Într-o zi, el găsește în cabinetul de fizică o cutie neobișnuită care conține un cheag de energie – un cosmion, cu care poate călători în timp. Ajungând în 2124, el o întâlnește pe Alisa. Balansând cu măiestrie între dramă, acțiune și comedie, universul lui Kir Bulîciov a dobândit un suflu nou, folosind limbajul și dramaturgia cinematografiei moderne, precum și tehnologia. „Așteptăm cu nerăbdare acest film, ca unul dintre numeroasele filme rusești din acest an, care strâng încasări de peste un miliard de ruble, ceea ce ne dorim și acestei lansări, din toată inima, desigur”, a subliniat ministrul rus al Culturii, Olga Liubimova.

„Înțelegem că ne urmărește toată acea imensă zonă a fanilor, iubitorii romanelor acestor eroi din generații diferite. Simțim o mare responsabilitate”, a subliniat producătorul și actorul Fiodor Bondarciuk.

La căutarea cosmionului participă toate vedetele industriei cinematografice ruse. Viktoria Isakova apare într-o nouă postură de soldat spațial, rol pentru care a primit din partea colegilor porecla de ”cea mai bună actriță de acțiune dramatică”; pirații sunt interpretați de Aleksandr Petrov și Iura Borisov, iar acest cuplu de actori este unul dintre cel mai bun din film. În rolul tatălui Alisei, Konstantin Habenski. Nu rămân în urmă nici tinerii actori – personajele lor vorbesc cu adolescenții aceeași limbă. „De exemplu, am o expresie pe care o folosesc și eu, o spune și fratele meu – ”o infă (veste – n.r.) tare”. Dacă vrei să fii ascultat, nu poți spune „ascultă, te rog”, asta nu mai merge deja. Trebuie să spui „o infă foarte tare, acum o infă foarte tare, foarte”. ” Atunci vei fi auzit”, a explicat actorul Mark Eidelstein.

Copil fiind, Dașa Vereșciaghina și-a anunțat falimia, după ce a văzut ”Un oaspete din viitor” (filmul anilor ’80 – n.r.), că o va juca pe Alisa Selezniova când va fi mare. „Bunica a spus că este imposibil, pentru că Alisa Selezniova este una singura și că a fost deja jucată. Am senzația că, poate, în copilărie prezicem oarecum viitorul”, a spus actrița Dașa Vereșciaghina.

Moscova viitorului a devenit mult mai frumoasă, transformându-se într-o eco-utopie confortabilă, cu nesfârșite peluze verzi și rare clădiri înalt tehnologizate. Există și varianta unui univers alternativ – filmele post-apocaliptice cu o Terra distrusă, devenită un avanpost al armatei intergalactice. Eroii principiali trebuie să recucerească planeta de la pirații spațiali, să restabilească cursul timpului și să capete ceea ce este cel mai de preț – iubire, familie și prietenie. „Dacă aș fi văzut acest film pe când eram copil, m-aș fi îndrăgostit. M-aș fi îndrăgostit de acesți eroi, de această muzică, de aceste lumi”, recunoaște actorul Aleksandr Petrov.

„Anturajul se schimbă mult, se schimbă învelișul, dar problemele rămân aceleași. Relațiile cu părinții, de exemplu, sunt în general universale, nu se schimbă. Cred că nici peste 100 de ani nu se vor schimba”, a spus regizorul, producătorul Aleksandr Andriușcenko.

”Îdepărtarea frumoasă” chiar se va materializa dacă nu doar aștepți și crezi, ci creezi o nouă viață în prezent, conchide smotrim.ru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2856776