Hot News
Avril Haines: Rusia este gata pentru negocieri, dar nu pentru concesii
03/05
Zaharova a comentat declarația lui Cameron despre atacurile asupra Rusiei
04/05

Consiliul șefilor Adunării Generale a ONU a îndemnat la pace în Ucraina pe baza Acordurilor de la Istanbul

Iunie 2023. Președintele rus, Vladimir Putin, la o întâlnire cu delegația africană, a arătat pentru prima dată proiectul de acord de la Istanbul între Federația Rusă și Ucraina din aprilie 2022, pe care Kievul l-a parafat mai întâi, dar apoi l-a abandonat/ Foto: rg.ru

Consiliul Președinților Adunării Generale a ONU a îndemnat la lansarea procesului de pace în vederea soluționării conflictului din Ucraina pe baza Acordurilor de la Istanbul din aprilie 2022, relatează Smotrim.ru.

Declarația a fost adoptată la sfârșitul unei reuniuni a Consiliului, desfășurat în Qatar, pe 3 mai. Se amintește că Acordul de la Istanbul prevedea neutralitatea Ucrainei. Textul include, de asemenea, decizia privind autodeterminarea teritoriilor ocupate, sub forma unui referendum sub auspiciile ONU.

După cum se menționează în documentul publicat, „astfel de măsuri pot duce la o soluționare atotcuprinzătoare a conflictului dintre părți”.

În plus, membrii Consiliului Președinților Adunării Generale a ONU au îndemnat părțile în conflict să procedeze imediat la un schimb de prizonieri.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Dacă nu-și băgau nasul anglo-americanii, Acordul de la Istanbul ar fi fost semnat în 2022. Bine, au găsit și pionul potrivit pentru asta: Zelenski. Degeaba cei de la ONU îndeamnă la lansarea unui proces de pace dacă SUA nu au interesul ca să fie oprit acest conflict. Este prea profitabil pentru americani. Cinismul lor este cunoscut. Pentru ei importanți sunt banii și profiturile, nu oamenii. Încă din iunie 2022, președintele Council on Foreign Relations, Richard Haass, scria că războiul din Ucraina va fi ,,lung” și că ,,vom lupta” cu toții. Tot atunci, premierul Belgiei, Alexander de Croo, dădea de înțeles că a intuit strategia pe termen lung gândită de SUA și își anunța compatrioții că trebuie să se pregătească pentru circa zece ierni foarte dificile, din cauza întreruperii importurilor de gaze din Rusia. În ianuarie 2024, premierul britanic Rishi Sunak a anunțat că Londra va oferi 3 miliarde de lire sterline pentru efortul de război al Ucrainei. Macron a lansat ideea de a trimite trupe occidentale în Ucraina, declarând că are ,,un singur obiectiv strategic: Rusia nu poate câștiga războiul în Ucraina.” Apoi, la începutul lui aprilie 2023, a venit acordul de principiu al țărilor NATO de a susține pe termen lung războiul printr-un fond de 100 miliarde de dolari pentru următorii cinci ani și de a prelua de la SUA sarcina de coordonare a coaliției ad-hoc numită ,,Grupul Ramstein.” A urmat ajutorul american de 61 de miliarde de dolari. Așadar, nu știu despre ce proces de pace vorbesc cei de la ONU, când SUA intenționează să fie un război fără sfârșit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2857622