Hot News
Consiliul șefilor Adunării Generale a ONU a îndemnat la pace în Ucraina pe baza Acordurilor de la Istanbul
04/05
Podul Crimeii, aruncat în aer în 2022 cu o bombă echivalentă cu 10 tone de TNT
04/05

Zaharova a comentat declarația lui Cameron despre atacurile asupra Rusiei

Postul de comandă rus ca parte a unui sistem de rachete antiaeriene/ Foto: RIA Novosti

Ministerul rus de Externe: Cameron a recunoscut că Occidentul poartă un război împotriva Rusiei cu mâinile ucrainenilor

Declarațiile ministrului britanic de Externe, David Cameron, despre dreptul Kievului de a folosi armament britanic pentru a ataca teritoriul Rusiei reprezintă prima recunoaștere deschisă că Occidentul duce un război împotriva Rusiei cu mâinile ucrainenilor, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, citată de Gazeta.ru.

„…Pentru prima dată, un politician occidental a recunoscut cu atâta sinceritate ceea ce pentru toate țările majorității mondiale este de mult ”secretul lui Polichinelle”, a spus Zaharova la o conferință de presă.

Pe de altă parte, diplomatul a reacționat și la afirmația șefului diplomației britanice, potrivit căruia nu este necesară trimiterea de trupe occidentale pe teritoriul Ucrainei, deoarece acest lucru ar însemna ”o escaladare periculoasă”.

Zaharova a presupus că, argumentându-și poziția, Cameron a uitat să adauge „pentru că de aceste trupe se va alege praful acolo, iar pentru asta încă poate fi adunat restul de ucraineni rămași”.

Anterior, ministrul britanic de Externe, David Cameron, a declarat, în timpul vizitei sale la Kiev, că Ucraina are dreptul de a lansa atacuri asupra teritoriului Rusiei cu armament britanic.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Gura păcătosului adevăr grăiește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2857743