Hot News
Zaharova a comentat declarația lui Cameron despre atacurile asupra Rusiei
04/05
Medvedev, despre triplul avantaj al conferinței de pace privind Ucraina, din Elveția
04/05

Podul Crimeii, aruncat în aer în 2022 cu o bombă echivalentă cu 10 tone de TNT

Foto: crimea-news.com

Pentru a arunca în aer Podul Crimeii, în 2022, s-a folosit un dispozitiv exploziv improvizat cu o putere echivalentă cu 10 tone de TNT. Este concluzia expertizei pirotehnice efectuate în cadrul dosarului penal privind actul terorist comis asupra podului, scrie Kommersant.

Potrivit experților, la baza bombei s-a aflat combustibil solid pentru rachete ascuns într-o bobină de bandă de polietilenă. Stratul dens al benzii a acționat și ca înveliș al dispozitivul exploziv. Bomba a fost detonată de explozia plasticului într-un anumit punct al traseului.

Pe 8 octombrie 2022, un camion a explodat pe Podul Crimeii. În urma deflagrației cinci persoane și-au pierdut viața, inclusiv șoferul camionului, iar mai multe trave ale autostrăzii au fost distruse. Anchetatorii ruși l-au indicat pe președintele Serviciului de Securitate al Ucrainei, Vasili Maliuk, drept organizatorul acestei infracțiuni criminale.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Rusia a deschis o acțiune penală împotriva lui Zelenski și l-a trecut pe lista persoanelor căutate. Același lucru trebuie să-l facă și în cazul lui Vasili Maliuk. Acestor indivizi nu le este clar că Peninsula Crimeea este și va rămâne a Rusiei? Într-o zi va urma și Odesa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2857674