Hot News
Hristos a înviat! Paște fericit! Bucurie și speranța (VIDEO)
05/05
”În câteva săptămâni”. UE a indicat modalitatea de a pune rapid capăt conflictului din Ucraina
05/05

Putin i-a felicitat pe rușii ortodocși cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Președintele Vladimir Putin a participat la slujba de Paște de noapte în Catedrala Mântuitorului Hristos din Moscova/ Foto: ntv.ru

Președintele a subliniat activitatea depusă de Biserica Ortodoxă Rusă pentru a păstra moștenirea istorică, culturală și spirituală

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a felicitat pe creștinii ortodocși și pe toți cetățenii ruși care sărbătoresc Sfânta Înviere de Paște, a anunțat serviciul de presă al Kremlinului.

Șeful statului a spus că, în Rusia, Sărbătorile Pascale „au tradiții spirituale bogate care unesc milioane de oameni, sunt transmise din generație în generație și inspiră fapte bune și aspirații”. Putin a subliniat munca fructuoasă depusă de Biserica Ortodoxă Rusă și de alte confesiuni creștine, activitate menită să păstreze „moștenirea istorică, culturală, spirituală, să întărească instituția familiei și educația tinerilor”.

„Păstorii spirituali au fost mereu împreună cu oamenii. Și astăzi, în fața provocărilor serioase, organizațiile religioase creștine oferă ajutor eficiente și altruist celor care au nevoie de sprijin și atenție”, a spus președintele rus.

În noaptea de 4 spre 5 mai, Putin a participat la slujba de Paște de noapte de la Catedrala Mântuitorului Hristos împreună cu primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a adăugat serviciul de presă. Patriarhul Kirill a săvârșit slujba de Paște – oficiul de la miezul nopții, procesiunea crucii, utrenia festivă și Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur. Președintele și Patriarhul au făcut schimb de cadouri de Paște, a informat TASS.

În discursul său pascal adresat enoriașilor după slujbă, Patriarhul Kirill a spus că Rusia trece prin încercări importante pentru soarta ei și a cerut rugăciuni pentru protecția „granițelor sacre” ale țării.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Enigmaticul Stavroghin din romanul ,,Demonii” afirmă că ,,un ateu nu poate fi rus.” Credința ortodoxă este o caracteristică a poporului rus. Buna înțelegere și colaborare între Biserica Ortodoxă Rusă și conducerea statului este spre folosul oamenilor și a țării. N-ai cum să nu admiri superbele slujbe de Paști sau de Crăciun, mulțimea credincioșilor prezenți și faptul că președintele Putin este întotdeauna printre ei. Aveți un președinte și un Patriarh destoinici. Rusul este un om sufletește atât de sănătos, încât le biruie pe toate până la urmă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2857980