Hot News
Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg: Indiferența NATO față de viitorul ucrainenilor
14/05
Krasnov a explicat cum îi va recunoaște lumea pe cei responsabili pentru aruncarea în aer a gazoductului Nord Streams
14/05

„Doar așa putem învinge”. Primele reacții la demiterea lui Șoigu și numirea lui Belousov

Noul ministru al Apărării, Andrei Belousov/ Foto:


Deputați și jurnaliști au comentat demiterea ministrului Apărării, Serghei Șoigu

În seara zilei de 12 mai, președintele rus Vladimir Putin l-a demis pe ministrul Apărării, Serghei Șoigu, iar pentru funcția vacantată șeful statului l-a propus pe viceprim-ministrul Andrei Belousov. Şoigu a primit postul de secretar al Consiliului de Securitate, în locul lui Nikolai Patrușev. Noul loc de muncă al fostului secretar al Consiliului de Securitate va fi anunțat în câteva zile. Primele comentarii legate de schimbările operate în blocul de securitate al guvernului, într-un material al RTVI.

Aleksei Gavîrin, membru al Comitetului Dumei de Stat pentru IMM-uri:

„Pentru dotarea armatei noastre în zona operațiunii militare spaciale, a trupelor în general, pentru punerea industriei „pe ecartament de război”, el va trebui să rezolve divergențele dintre militari și industriași. În condițiile în care se află acum țara nostră, când, de fapt, suntem înconjurați din toate părțile de dușmani, nu trebuie să existe nici un fel de disensiuni între ministere, armată, aprovizionare, sector bancar, antreprenori și întreprinderile industriei de apărare. Doar așa putem învinge, analizând și adoptând cele mai echilibrate decizii”.

Serghei Gavrilov, șeful Comitetului Dumei de Stat pentru probleme de proprietate:

„Având o vastă experiență ca organizator al economiei în țara noastră, Belousov este, fără îndoială, cea mai bună candidatură pentru coordonarea tuturor sectoarelor statului, pentru formarea și dezvoltarea complexului militar-industrial, pentru organizarea producției de arme în masă, în primul rând în domeniul sistemelor fără pilot, al tehnologiei informaționale, al aviației și al construcțiilor navale. A lega într-un sistem unic întreprinderile de stat, sectorul privat și băncile pe o bază planificată iată care este acum principala misiune a lui Andrei Belousov”.

Andrei Kartapolov, șeful Comitetului pentru apărare al Dumei de Stat:

„Din moment ce președintele a luat o astfel de decizie, iar președintele, vreau să amintesc, este Comandantul Suprem, înseamnă că astăzi avem nevoie în funcția de ministru al Apărării exact de o asemenea persoană”.

Serghei Mironov, șeful grupului parlamentar din Duma de Stat al partidului „Rusia Justă – Pentru Adevăr”:

„Ministrul Apărării trebuie nu doar să conducă manevre militare, el trebuie să asigure, totodată, un spate economic de încredere. Aici, trebuie exclusă posibilitatea unor rateuri, inclusiv de corupție. De aceea, candidatura lui Andrei Belousov are logica ei. Asteptăm schimbări!

Jurnalistul Aleksandr Baunov:

„Propunerea de a numi în fruntea Ministerului Apărării pe unul dintre principalii economiști ai puterii și pe principalul etatist al blocului economic al Guvernului, poate însemna că Putin intenționează să câștige din fabricile industriei de apărare și pe piețele internaționale. Într-o oarecare măsură, acest lucru este logic, pentru că blocul economic s-a dovedit mai eficient decât cel de forță”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Președintele Putin a făcut câteva schimbări deoarece a considerat că sunt necesare și potrivite vremurilor în care ne aflăm. Putin știe ce face. Unele surse spun că Nikolai Patrușev va fi numit consilier prezidențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2894925