Hot News
O privire științifică din București asupra patosului și tragediei experienței sovietice
13/05
„Doar așa putem învinge”. Primele reacții la demiterea lui Șoigu și numirea lui Belousov
14/05

Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg: Indiferența NATO față de viitorul ucrainenilor

Maria Zaharova/ Foto: RIA Novosti/ MAE rus

NATO folosește Ucraina în interesele ei anti-ruse, iar viitorul cetățenilor acestei țări neliniștește prea puțin Occidentul, a declarat pentru cotidianul ”Izvestia”, reprezentanta oficială a MAE rus, Maria Zaharova, comentând afirmația Secretarului general al Alianței, Jens Stoltenberg, potrivit căruia în cazul în care Ucraina va fi înfrântă, Occidentul nu va avea nici un motiv să o reconstruiască.

„Pentru Occident, Ucraina este un instrument de punere în aplicare a cursului anti-rus al NATO. Viitorul Ucrainei interesează exclusiv în acest context. Viitorul ucrainenilor nu interesează deloc țările NATO”, a comentat Zaharova.

În plus, ea a menționat, anterior, că ajutorul militar occidental nu va salva regimul de la Kiev, iar datoriile lui de miliarde de dolari vor trebui plătite de cetățenii obișnuiți.

În ajun, fostul analist american al CIA, Larry Johnson, a afirmat că Ucraina pierde vertiginos în conflictul cu Rusia. În opinia sa, Moscova simte că în țările occidentale crește disperarea în privința conflictului ucrainean. Astfel, în ultimele zile, armata rusă a eliberat nouă localități din regiunea Harkov. Pe 13 mai, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a recunoscut succesele tactice ale Armatei Ruse pe această direcție.

În același timp, banii deja alocați pentru refacerea infrastructurii Ucrainei ajung adesea în mâinile funcționarilor corupți. De exemplu, pe 3 mai, publicația Strana.ua a anunțat că în satul Borodianka, din regiunea Kiev, au dispărut 20 de milioane de grivne (aproximativ 505.000 de dolari). S-a precizat că aceste fonduri urmau să fie folosite pentru montarea de ferestre noi. Printre altele, Camera de Conturi a Ucrainei a descoperit, la sfârșitul anului 2023, încălcări în valoare de 60,8 miliarde grivne (peste 1,5 miliarde dolari) în domeniul gestionării banului public, la nivelul întregii țări.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    De ce ar mai cheltui bani cu reconstrucția? S-au folosit de Ucraina până au distrus-o, iar acum o aruncă la gunoi ca pe un obiect uzat. Nici măcar nu ascund intențiile lor. Ucraina a fost arma lor împotriva Rusiei. Nenorociții ăștia sunt de un cinism ieșit din comun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2904234