Hot News
MAE rus, despre rezultatul votului din Consiliul de Securitate al ONU privind rezoluția ruso-chineză
21/05
Ivan Zemlianski, 13 ani/ Foto:
La 13 ani, jucătorul de șah Zemlianski este cel mai tânăr mare maestru din istoria Rusiei
22/05

MAE rus a avertizat Franța împotriva participării la conflictul ucrainean

Foto: AP/ Gazeta.ru

Prin participarea la acțiunile militare din Ucraina, Franța se transformă oficial în parte la conflict, ceea ce amplifică de câteva ori riscul unei confruntări pe câmpul de luptă a două puteri nucleare, a apreciat, într-un interviu pentru RIA Novosti, Artiom Studennikov, director al Departamentului 1 pentru Europa din cadrul Ministerului de Externe al Rusiei.

Potrivit spuselor sale, militarii francezi vor deveni ținte legitime pentru forțele armate ruse.

Studennikov și-a exprimat speranța că rațiunea sau instinctul de autoconservare vor triumfa printre politicienii francezi. Diplomatul a subliniat că, într-un fel sau altul, Rusia este pregătită pentru orice evoluție a evenimentelor.

Gazeta.ru amintește că, în februarie, președintele francez Emmanuel Macron nu a exclus trimiterea de soldați europeni în Ucraina. Ulterior, el a confirmat că poziția Parisului în privința conflictului din Ucraina s-a schimbat. Acum, a precizat Macron, pentru a ajuta Ucraina „nu mai există linii roșii, nu mai există restricții”.

Pe 2 mai, Macron a declarat pentru The Economist că trupe occidentale vor fi trimise în Ucraina în cazul unei străpungeri a frontului și dacă va exista o soliciare în acest sent din partea Kievului.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Ce să aștepți de la Macron, că nu e mare lucru de capul lui. Așadar, nu putem vorbi de rațiune și instinct de autoconservare la un guvern condus de imberbi cu minte puțină și experiență de viață inexistentă. Ei au doar școala lui Klaus Schwab. N-au nici o putere de a lua decizii, nici ei nici ceilalți aliați ai Statelor Unite. Să nu confundăm puterea cu guvernarea. Nu conduc cei de la guvern, ei execută ceea ce li se spune de către stăpânii din afară. Dacă Macron vrea să trimită militari francezi în Ucraina, să trimită. Sper ca forțele armate ruse să-i niveleze pe toți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875057