Hot News
MAE rus a avertizat Franța împotriva participării la conflictul ucrainean
22/05
Zaharova, despre versiunea Times privind legătura dintre Moscova și tentativa de asasinare a lui Robert Fico: Demență
22/05

La 13 ani, jucătorul de șah Zemlianski este cel mai tânăr mare maestru din istoria Rusiei

Ivan Zemlianski, 13 ani/ Foto:

Ivan Zemlianski, 13 ani/ Foto: candy-spiridonova.ru

Ivan Zemlianski a devenit cel mai tânăr jucător de șah din Rusia, primind titlul de mare maestru la vârsta de doar 13 ani și opt luni, a anunțat Federația Rusă de Șah, relatează URA.ru.

„La turneul de la Charjah, în Emiratele Arabe Unite, Zemlianski a îndeplinit o nouă normă internațională de mare maestru, pe care nu o avea pentru obținerea acestui titlu”, scrie cotidianul economic RBC, citând din comunicatul Federației mai sus menționate.

Din opt runde, tânărul din Rusia a cumulat cinci puncte, câștigând inclusiv meciuri împotriva reprezentanților Indiei, Abhijit Gupta (locul 183 în clasamentul FIDE) și Aditya Mittal (172), dar și în fața lui Vladimir Fedoseev (36), care a jucat pentru Slovenia.

În istoria șahului, cel mai tânăr mare maestru rămâne Abhimanyu Mishra din SUA, care a câștigat acest titlul la vârsta de 12 ani. El a depășit recordul lui Serghei Kariakin, care, la acea dată, a devenit mare maestru, reprezentând Ucraina. În același timp, Zemlianski și Mishra au făcut remiză la același turneu de la Charjah, pe 21 mai.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Istoria șahului a are multe nume de jucători ruși excepționali, ca: Alexander Alekhine, Mikhail Botvinnik, Anatoly Karpov, Gary Kasparov, Vladimir Kramnik. Acest tânăr jucător, Ivan Zemlianski, pășește pe urmele predecesorilor săi. Felicitări pentru performanță și mult succes în continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875082