Hot News
SVR: SUA vor să se implice în ancheta asupra tentativei de omor a lui Robert Fico
22/05
Kremlinul, surprins de declarația mojică a lui Blinken despre moartea lui Raisi
23/05

Medvedev a avertizat țările neutre împotriva participării la întâlnirea privind Ucraina

Dmitri Medvedev/ Foto: fedpress.ru

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a îndemnat țările neutre care intenționează să ia parte, în Elveția, la summitul privind Ucraina să înțeleagă că participarea la reuniune va însemna renunțarea la poziția de neutralitate și trecerea de partea regimului banderovist. Aceste acțiuni vor fi evaluate de Rusia și vor afecta relațiile în viitor, scrie RIA Novosti.

El a menționat că o serie de țări neutre sunt nevoite să răspundă invitațiilor la această întâlnire, pentru a nu deteriora relațiile cu mari jucători.

„Unele dintre țările neutre trebuie, din diverse motive, să răspundă la astfel de invitații pentru a nu deteriora relațiile cu mari jucători, dar trebuie să înțeleagă că, indiferent dacă vor sau nu, participarea la un eveniment atât de odios înseamnă că renunță la poziția echidistantă și trec direct de partea regimului politic banderovist… trebuie să înțeleagă că astfel de acțiuni vor fi evaluate în mod corespunzător de Rusia și vor afecta cu siguranță relațiile noastre în viitor”, a scris Medvedev într-o postare pe contul în limba engleză de pe rețeaua de socializare X.

Potrivit lui Medvedev, indiferent de intențiile unor astfel de țări, până la urmă se vor vedea că vor juca după regulile stabilite de neonaziștii de la Kiev.

Elveția va găzdui o conferință de pace pentru Ucrainei în perioada 15-16 iunie, lângă orașul Lucerna. Rusia nu va fi prezentă, dar sunt așteptați să participe până la 120 de șefi de stat. Secretarul de presă al Ambasadei Rusiei la Berna, Vladimir Hohlov, a declarat anterior pentru RIA Novosti că Elveția nu a trimis o invitație Federației Ruse pentru summitul privind Ucraina, Moscova nu va participa în niciun caz. El a adăugat că ideea unei conferințe de pace, puternic promovată de organizatori, este inacceptabilă pentru Federația Rusă, întrucât „vorbim despre o altă opțiune de promovare a unei „formule de pace” neviabile, care nu ține cont de interesele Rusiei.

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a spus, la rândul său, că procesul de negocieri privind Ucraina fără participarea Rusiei este lipsit de sens, dar trebuie înțeles despre ce formulă de pace va fi vorba la summitul din Elveția.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Acești papagali care sunt lideri ai unor țări neutre trebuie să știe că din momentul în care paricipă la chermeza din Elveția au pierdut neutralitatea țărilor lor. Țările lor devin vasale. Nici o mare putere nu te poate constrânge să participi unde nu vrei dacă tu ești o țară neutră. Sau s-a schimbat sensul cuvântului ,,neutru”? Excesul lor de zel și atitudinea servilă de a face pe plac unei puteri îi va costa mult. În schimb vor înfuleca niște bunătăți și vor bea niște finețuri pe gratis, apoi poate vor primi și ei o diplomă de la Atlantic Council pentru merite deosebite, cum a primit și al nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874994