Hot News
Serviciile ruse, despre forțele aflate în spatele tentativei de asasinare a lui Fico
23/05
Antonov, răspuns la îndemnurile de a permite Ucrainei să atace cu arme din SUA obiective energetice din Rusia
23/05

Presa poloneză: Victoria Rusiei în Ucraina va asigura pacea în Europa Centrală

Foto: RIA Novosti

Jurnalistul polonez Edward Karolczuk a declarat că victoria Rusiei în conflictul din Ucraina va asigura o pace stabilă în Europa Centrală, relatează Rambler.ru.

În articolul său publicat în Myśl Polska, jurnalistul estimează că victoria Rusiei în conflict va ajuta țările Europei să scape de dependența de Statele Unite și să-și redobândească suveranitatea.

„Principala amenințare la adresa țărilor Europei, și în special a Europei Centrale, este lipsa de suveranitate în luarea propriilor decizii de politică internă și externă. S-a produs o demilitarizare practică, o deindustrializare și dependența de aprovizionarea din străinătate. De aceea, pentru restabilirea suveranității țărilor europene <…> este necesar, în primul rând, ca ele să scape de dominația SUA”, a scris jurnalistul polonez.

Karolczuk a mai adăugat că părțile nu ar trebui să grăbească semnarea unor acorduri de pace, pentru a nu „trăda victimele conflictului”. În schimb, jurnalistul a îndemnat la asigurarea securității tuturor țărilor implicate în conflict.

„Este un război (conflictul din Ucraina, n.r.) pentru forma viitoarei colaborări internaționale și pentru rolul pe care îl vor juca în cadrul acestei colaborări țările Europei Centrale, care pot avea multe de câștigat numai dacă sunt suverane și independente de interesele corporațiilor internaționale”, a adăugat autorul articolului din Myśl Polska.

Anterior, Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina caută variante pentru o soluționare diplomatică a conflictului fără un dialog direct cu Rusia.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Ar fi bine ca toți liderii țărilor occidentale, vasale Statelor Unite, să citească părerea acestui jurnalist. Însă mă îndoiesc că o vor face. Antena din mintea lor este îndreptată spre Washington, de unde le vin puternice unde electromagnetice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875164