Hot News
Presa poloneză: Victoria Rusiei în Ucraina va asigura pacea în Europa Centrală
23/05
Peskov, despre decizia UE de a folosi veniturile obținute din activele rusești
23/05

Antonov, răspuns la îndemnurile de a permite Ucrainei să atace cu arme din SUA obiective energetice din Rusia

Anatoli Antonov/ Foto: mosregtoday.ru

Ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, a comentat, la cererea presei, îndemnurile lansate tot mai des de politicienii americani de a permite Ucrainei să folosească armele primite din Statele Unite pentru a ataca obiective energetice situate în adâncimea teritoriului Rusiei și a subliniat că astfel de acțiuni pot provoca o confruntare directă între Rusia și membrii NATO, scrie agenția Interfax.

„Asemenea declarații provocatoare sunt extrem de periculoase și nesăbuite (…) Politicienii și legiuitorii continuă să ne pună răbdarea la încercare. În fiecare zi auzim noi propuneri de extindere a ajutorului militar…”, se arată în comentariul lui Antonov, publicat pe canalul de Telegram al misiunii diplomatice a Rusiei.

„Esențial este să provoci Statele Unite, precum și alte țări NATO, la acțiuni nesăbuite și să obții o coliziune frontală între Rusia și membrii Alianței. Numai așa trebuie interpretate ideile privind utilizarea sistemelor americane cu rază lungă de acțiune împotriva locuitorilor pașnici ai Rusiei”, a subliniat ambasadorul.

Antonov a menționat că „mai trebuie adăugate și îndemnurile statelor occidentale de a doborî avioanele forțelor armate ruse”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Politicienii americani, ca și majoritatea celor occidentali sunt niște politruci iresponsabili. Poate ar trebui să le propuneți ca un război de amploare să se desfășoare pe teritoriul american, nu să facă din Ucraina și Europa un teren de luptă. Că distanța dintre Rusia și America prin Oceanul Pacific este mult mai scurtă. Nu știu dacă americanii ar mai avea asemenea declarații provocatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2876031