Hot News
Ella Pamfilova: Alegerile au fost competitive, cu surprize
10/09
Americanul Jeff Monson a devenit deputat în Rusia
10/09

Rusia şi Japonia negociază un tratat de pace

Premierul Japoniei, Shinzo Abe a declarat că el şi preşedintele Vladimir Putin vor depune toate eforturile pentru a se ajunge la încheierea unui tratat de pace între Moscova şi Tokyo, informează RIA Novosti.

„Noile noastre abordări modifică specificul colaborării dintre Japonia şi Rusia. Fără a încălca poziţiile legale ale ambelor părţi, se realizează ceea ce poate fi făcut. Acumulând o astfel de experienţă, noi mergem spre ceea ce noi tindem împreună cu preşedintele – spre un tratat de pace”, a spus Abe, prezent la Forumul Economic Estic, care se desfăşoară la Vladivostok.

La rândul său, preşedintele Putin a anunţat că Moscova este dispusă să dezvolte cu Tokyo o colaborare pe baza principiilor bunei vecinătăţi şi ţinând cont de interesele reciproce. Şeful statului rus a arătat că între Rusia şi Japonia s-a stabilit un dialog politic constructiv.

Putin a amintit că, în 2018, a avut deja o întâlnire cu premierul nipon şi fiecare deplasare a acestuia a fost însoţită de o delegaţie cu participarea marilor companii japoneze. „Mulţumim partenerilor niponi pentru interesul ridicat acordat dezvoltării unei cooperări reciproc avantajoase, pentru dorinţa de a extinde contactele multilaterale în economie, politică şi în sfera umanitară”.

În altă ordine de idei, premierul Abe a anunţat că la întrevedere cu Putin a fost confirmată foaia de parcurs pentru proiecte comune în Insulele Kurile. „În cele patru Insule nordice vom promova măsuri comune, pentru a dezvolta împreună o activitate economică. Şi noi, şi preşedintele Putin am stabilit cinci proiecte, iar la întâlnirea de astăzi am confirmat foaia de parcurs pentru ducerea la îndepinire a proiectelor noastre – în domeniul pescuitului, al turismului, energiei eoliene şi uşoare, în prelucrarea deşeurilor”, a detaliat şeful guvernului de la Tokyo.

Foto: TASS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875155