Hot News
Putin: Trump nu este compromis
04/10
Ce au vorbit Putin și Kurtz
05/10

Dificultățile dedolarizării comerțului cu petrol

În Rusia, dedolarizarea este posibilă, dar va fi frânată de dependența economiei ruse de exportul de resurse energetice, evaluate și cotate în valuta americană, crede economistul britanic al agenței Oxford Economics, Nafez Zouk, citat de RIA Novosti.
În opinia expertului, Rusia poate spori operațiunile contabile în alte valute în alte domenii ale economiei și, în același timp, să extindă folosirea valutei naționale în interiorul țării. Dar în totalitate, Rusia nu va putea renunța la dolari. În orice caz, nu acum.
”Realitatea este că Rusia depinde de exportul de energie, evaluată și tranzacționată în dolari. Ceea ce limitează considerabil capacitatea Rusiei de a dedolariza econonia la scară suficient de largă pentru a scăpa de moneda americană”, a subliniat analistul.
În opinia lui, Rusia poate însă să reducă dependența de dolar a altor domenii de activitate economică, ”dar să convingi o lume întreagă să cumpere și să vândă petrol și gaze în altă valută decât dolarul este cu mult mai dificil”, a concluzionat expertul britanic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875087