Hot News
Kremlinul nu intenționează să modifice Constituția
11/10
O nouă valută petrolieră menită să înlocuiască dolarul
12/10

Catastrofa rachetei ”Soiuz”

La bordul erau cosmonauți. Astfel de accidente nu au mai avut loc 40 de ani

Lansarea rachetei purtătoare ”Soiuz-FG” cu nava ”Soiuz MS-10”, având la bord un echipaj, a avut loc în data de 11 octombrie la ora 11:40 (ora Moscovei) de la cosmodromul Baikonur, transmite Lenta.ru. Nava spațială se îndrepta spre ISS. Joncțiunea cu stația orbitală trebuia să se întâmple la 17:44. Cu toate acestea, la a 123-a secundă, când blocurile laterale ale primei trepte au fost separate de unitatea centrală a celei de-a doua trepte, s-a produs o oprire de urgență a motoarelor din a doua treaptă. La bordul navei ”Soiuz MS-10” s-au aflat cosmonautul rus Alexei Ovcinin și astronautul NASA, Tyler Nicholas Heig.

Sistemul de avarie a funcționat cu success

După oprirea de urgență a motoarelor, baliza de urgență instalată la vârful rachetei a fost activată. Nava a fost împărțită în compartimente și a lansat un parașut cu un vehicul de coborâre, care a aterizat la 25 de kilometri de aeroportul Jezkazgan (Kazahstan). Coborârea de urgență a trecut de-a lungul unei traiectorii balistice abrupte. Echipajul a suferit încărcături de până la 6g. Decizia de a separa capsula la 12 secunde după deconectarea primei trepte de cea de-a două echipaj a luat-o independent.
Echipajul este viu și a aterizat în stepa kazahă
O echipă de salvare compusă dintr-un avion An-12 și patru elicoptere Mi-8 a fost trimisă la locul de aterizare al capsulei. Experții care au ajuns la locul căderii capsulei s-au convins că echipajul nu a fost rănit și nu avea nevoie de ajutor medical. În general, medicii au evaluat condiția rusului și a americanului ca fiind satisfăcătoare. Ovcinin și Haig au fost evacuați în Jezkazgan și apoi la Baikonur. De acolo, echipajul va fi dus la Centrul de instruire a cosmonauților ”Gagarin” din Orașul stelelor de lângă Moscova.

1 Comment

  1. sabina spune:

    @Vești din RUSIA . De ce folosiți un cuvânt cu totul neadecvat în acest context ? CATASTROFĂ ? ! Unde vedeți voi Catastrofa ? Poate doar în capul vostru strâmt și profund antirus .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068