Hot News
Aleksei Pușkov: Trebuie să ne pregătim de ieșirea din Consiliul Europei
12/10
Haritonov l-a învins pe Nelson la turneu din SUA (VIDEO)
13/10

John Bolton merge la Moscova pentru a îmbunătăți relațiile ruso-americane

Consilier al șefului Casei Albe pentru probleme de securitate națională intenționează să continue dialogul pe care președinții Statelor Unite și Rusiei l-au început la Helsinki asta vara.
Presa rusă reproduce fragmentele din interviul pe care John Bolton l-a acordat site-ului ziaristului american Hugh Hewitt și în care el a spus că merge la Moscova pentru a îmbunătăți relațiile dintre Federația Rusă și Statele Unite și pentru a discuta temele problematice în relațiile dintre cele două țări cu scopul de a realiza un progres.
Printre altele, el a menționat, de asemeneacă, că de fiecare dată în timpul negocierilor cu autoritățile ruse el abordează subiectul amestecării în alegerile americane atribuite Federației Ruse. Se așteaptă că oaspetele american se va întâlni la Moscova cu secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, și va discuta cu el situația din Siria și Coreea de Nord.
Bolton a mai relatat că intenționează, în timpul vizitei sale în Azerbaidjan, Armenia și Georgia care urmează după cea de la Moscova, să evalueze rolul geopolitic important pe care aceste țări îl joacă în relațiile cu Iranul, Rusia și Turcia – țările-garante ale soluționării siriene. Consilierul prezidențial a mai spus că o dată pe săptămână ține un mic dejun de lucru cu șeful Pentagonului, James Mattis și Secretarul de Stat Michael Pompeo, pentru a discuta agenda internațională. În special, în timpul unei astfel de întâlniri de vineri dimineață, au discutat despre vizita sa apropiată în Rusia.
Turneul lui Bolton în țările postsovietice menționate începe la 20 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875114