Hot News
Un general american despre relațiile dintre Rusia și SUA
17/10
Lavrov: Londra vrea să influențeze politica UE privind Rusia
17/10

Rusia nu va aștepta să fie exclusă din Consiliul Europei

Rusia ”nu va oferi bucurie” celor care vor să o excludă din Consiliul Europei și va pleca singură, a declarat ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, într-un interviu pentru canalul de televiziune Euronews.
”Am intrat în Consiliul Europei pornind de la convingerea că această platformă asigură un spațiu european, universal și de drept umanitar. Cei care au deteriorat, pur și simplul, acest spațiu încălcând statutul prin acțiuni nelegitime de privare a delegației ruse drepturi egale cu alte delegații, eu sunt convins că știu ce fac”, a arătat șeful diplomației ruse.
Ministrul a adăugat că ”haideți ca cei, iar ei sunt majoritari, care înțeleg întreg caracterul provocator al acestei idei lansate de un grup nu foarte mare, dar foarte gălăgios de țări, să lucreze cu aceste țări”.
”Pentru că să distrugi, de dragul ambițiilor unor politicieni din câteva capitale ale Europei, o organizație europeană, mi se pare absolut inacceptabil”, a subliniat Serghei Lavrov, exprimându-și speranța că rațiunea va triumfa și nu se va ajunge până acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875061