Hot News
Exclusiv! Interviu cu Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valeri Kuzmin (III): Războiul rece 2.0
17/10
Rusia nu va aștepta să fie exclusă din Consiliul Europei
17/10

Un general american despre relațiile dintre Rusia și SUA

Pentru restabilirea relațiilor dintre Rusia și SUA va fi nevoie de ceva timp, pentru a încerca stabilirea unor punți în domenii precum știință, cosmos, educație și altele, crede fostul atașat militar al SUA în Rusia, generalul Peter Zwack.
”Va lua ceva timp. Iar noi trebuie să vedem cum putem găsi direcțiile, unde interesele comune ne permit să colaborăm. Trebuie să treacă o perioadă pentru a depăși greutățile anilor 2014 și 2016. În această perioadă trebuie să ridicăm punți. Trebuie să ne concentrăm pe segmentele pe care ne putem înțelege”, a spus Zwack pe culoarele forumului „Dialogul Forth Ross”, din San Francisco.
În opinia generalului american, trebuie realizată o bază pentru a construi relațiile, inclusiv la nivel subnațional. Este vorba, în special, de domenii precum știința, spațiul cosmic, protecția mediului înconjurător, educație.
El a salutat organizarea foumului de la San Francisco. ”Nu pentru a ne înțelege în plan politic, unde există mari divergențe. Este bun pentru că ne putem întâlni, putem conveni sau nu în anumite chestiuni. Când nu putem obține ceva, mergem și căutăm momente unde avem ceva comun, și ridicăm o bază, pentru a dărâma această groaznică neîncredere dintre noi”, a adăugat generalul Zwack.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875103