Hot News
Mihail Gorbaciov crede că retragerea SUA din Tratatul INF ar fi o mare greșeală
21/10
Vladimir Putin: Oamenii doresc schimbări, dar nu revoluții
22/10

Rusia va interveni în eventualitatea unui atac asupra Belarusului

Ambasadorul rus la Minsk, Mihail Babici, a comentat planurile de a desfășura o bază americană în Polonia, lângă granița de vest a statului Unional. Potrivit lui, Moscova va vedea orice atac militar asupra Belarusului ca un atac asupra Rusiei.
Diplomatul a spus acest lucru pe postul de televiziune „Belarus 1”. Potrivit lui Babici, acesta este „un factor alarmant și nu trebuie neglijat”. Ambasadorul a menționat că, în această situație, eforturile se construiesc corespunzător situației. „Avem înțelegere reciprocă absolută cu partenerii noștri din Belarus, avem o grupare regională de trupe și forte, sunt formate toate componentele necesare atât pentru apărare, cât și pentru acțiuni de ripostă.

Babici a menționat, de asemenea, că „o astfel de confruntare nu va aduce nimic bun” și a asigurat că Republica Belarus este protejată și poate fi „absolut calmă”. „Suntem un Stat Unional, avem relații aliate, există o politică militară comună care garantează cetățenilor noștri o securitate absolută”, a subliniat șeful misiunii diplomatice ruse.
Washingtonul ia în considerare în mod serios solicitarea Varșoviei privind desfășurarea unui contingent militar permanent în Polonia. Acest lucru a fost declarat de președintele american Donald Trump după discuțiile cu omologul său polonez Andrzej Duda. Polonia este, de asemenea, gata să plătească Statelor Unite pentru prezența în țară a militarilor americani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875109