Hot News
Femeile din Rusia stimulate să nască într-o vârstă mai tânără
21/10
Rusia va interveni în eventualitatea unui atac asupra Belarusului
22/10

Mihail Gorbaciov crede că retragerea SUA din Tratatul INF ar fi o mare greșeală

Această opinie a fost exprimată de Mihail Gorbaciov într-un interviu acordat Interfax.
Tratatul privind eliminarea rachetelor cu rază medie și mai scurtă de acțiune (INF) a fost semnat de fostul președinte al URSS Mihail Gorbaciov cu fostul președinte al SUA, Ronald Reagan, în 1987.
„În nici un caz nu pot fi încălcate vechile înțelegeri de dezarmare. Nu este, într-adevăr, greu de înțeles că renunțarea la aceste acorduri nu este o dovadă de minte multă?” a întrebat el și a adăugat că a considerat respingerea acordului ca fiind o decizie ciudată. Potrivit acestuia, decizia Washingtonului de a se retrage din tratat „va submina toate eforturile depuse de liderii URSS și de Statele Unite pentru a realiza dezarmarea nucleară”.
Gorbaciov a subliniat că adoptarea deciziilor cuprinse în documentul privind eliminarea armelor nucleare a fost o mare victorie. „Se pare că partea americană se află într-un impas și a optat pentru această cale iresponsabilă”, citează cuvintele lui RIA Novosti. Potrivit lui Gorbaciov, țările ar trebui să încerce să oprească acest proces distructiv și „trenul nu a plecat încă”.
Despre eventuala retragere din tratat, Trump a anunțat pe 21 octombrie. „Intenționăm să reziliem acordul și pe urmă vom dezvolta arme până când Rusia și China nu vor de fi acord de a încheia o nouă înțelegere”, a spus el. Ca răspuns, Ministerul rus de Externe a promis să ia măsuri, inclusiv cele tehnico-militare. Poziția Washingtonului a fost susținută de Londra, care, de asemenea, a acuzat Moscova de nerespectarea termenilor acordului.
În Germania, a fost exprimat punctul de vedere opus. Ministrul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei, Nils Annen, a criticat declarația lui Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048