Hot News
Ministerul rus de Externe a explicat retragerea SUA din Tratatul INF prin visul unei lumi unipolare
21/10
Mihail Gorbaciov crede că retragerea SUA din Tratatul INF ar fi o mare greșeală
21/10

Femeile din Rusia stimulate să nască într-o vârstă mai tânără

 

Guvernul rus intenționează să lupte împotriva creșterii vârstei femeilor la nașterea primului lor copil. Acest lucru este menționat în documentul strategic „Despre principalele activități ale guvernului Federației Ruse pentru perioada de până în 2024”, informează Serviciul rus al BBC.

Conform proiectului, metode suplimentare de stimulare a fertilității vor fi necesare, în primul rând, în Districtul Federal de Orientul Îndăpărtat, precum și în regiunile în care rata totală a fertilității este sub media națională. Măsurile specifice vor depinde de câți copii are deja femeia.

Ministerul Muncii din Rusia a explicat că, în special, se planifică analizarea eficacității plăților lunare în legătură cu nașterea primului copil, a capitalului de maternitate și a subvenționării ratei ipotecare.

La începutul lunii august, în trei regiuni din Rusia, Ținutul Primorie (Orientul Îndăpărtat), Iakuția și Regiunea Riazan, a fost introdus un moratoriu temporar privind operațiunile de întrerupere a sarcinii ca parte a acțiunii „Dăruiește-mi viață!”. Aceasta a fost recomandată de Ministerul Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875062