Hot News
Yandex și Mail.ru iau măsuri
01/11
Fără licitații pentru oamenii de știință
02/11

Coridorul Nord-Sud, o alternativă la Canalul Suez

Rusia va discuta în curând cu India și Iran deschiderea coridorului de transport internațional Nord-Sud cu o lungime de peste 7.000 de kilometri. Se presupune că pe această rută vor fi transportate 20-30 milioane de tone de mărfuri pe an, informează Gazeta.ru.
Părțile ar putea discuta despre lansarea unui astfel de obiectiv chiar în noiembrie, a transmis postul de televiziune iranian Press TV.
„Noul proiect va implica atât transportul feroviar, cât și cel navigabil. Mărfurile vor merge din India în orașul iranian Bandar Abbas de pe coasta Golfului Persic, apoi în orașul Bandar Enzeli de pe coasta Mării Caspice, de unde își vor continua drumul pe mare spre Astrahan și de acolo, pe cale ferată către Europa „, relatează RIA Novosti, referindu-se la canalul TV.
Părțile speră că acest coridor va deveni o alternativă la Canalul Suez, dar nu atât de costisitoare pentru că va scădea nu numai durată, dar și costul transportului. Se poate vorbi de economii de 30-40%.
Pentru Rusia, proiectul comun cu India și Iran nu este singurul în ceea ce privește intenția ei de a concura cu Canalul Suez.
De exemplu, Moscova și Beijingul speră că, în viitorul apropiat, Calea Maritimă Nordică care trece de-a lungul țărmurilor Federației Ruse și care a început să opereze în 1932, poate deveni o alternativă la Canal Suez, cel mai mare din lume.
Pe traseul sudic prin Canalul Suez, călătoria vaporului din Coreea de Sud spre Germania durează 34 de zile, iar pe traseul Arctic, 23 de zile. De asemenea, vor fi reduse costurile de combustibil pentru navele care circulă între porturile din Europa și Asia, relevă The Washington Post.
Alternativa rusă este cea mai scurtă rută dintre porturile țărilor din Europa de Vest, Rusia, Orientul Îndepărtat și Asia de Sud-Est. Distanța de la Yokohama japoneză la Murmansk prin Calea Maritimă Nordică este de 5.770 mile, față de 12.840 mile, cât are traseul care duce prin Canalul Suez.
Până în 2030, autoritățile ruse intenționează să crească traficul de marfă prin intermediul Căii Maritime Nordice la 80 de milioane de tone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875082