Hot News
Dodon: Biserica moldovenească a fost și va fi parte a Bisericii ruse
01/11
Coridorul Nord-Sud, o alternativă la Canalul Suez
01/11

Yandex și Mail.ru iau măsuri

După Mail.ru, Yandex analizează posibilitatea introducerii unor măsuri care să permită conducerii companiei să-și consolideze atribuțiile în materie de control. Este luată în calcul schema, unde 60% dintre drepturile de vot în Yandex să fie transferate într-un fond, care să fie controlat de fondatorul grupului, Arkadi Voloj și de un grup de top-manageri, scrie TASS.
Pentru a intra în vigoare, schimbările trebuie aprobate de deținătorul ”acțiunii de aur”, Sberbank, considerat potențial cumpărător al companiei.
Aprobarea Sberbank este absolut necesară, susține Serghei Saveliev, partenerul firmei Saveliev, Batanov&Partners,: regulile sunt astfel formulate încât acordul impune acumularea a cel puțin 25% dintre acțiuni în mâinile unei persoane sau a unui grup de persoane.
Potrivit publicației The Bell, Sberbank negociază preluarea a până la 30% din acțunile Yandex, dar banca a negat informația. În răspunsul trimis de Yandex pe fondul speculațiilor, se precizează că societatea primește mereu diferite oferte din partea unor terțe părți.
Riscul ca Arkadi Voloj să refuze dreptul de vot în Yandex nu a fost privit de jucătorii din piață ca ceva real până la apariția știrilor privind interesul Sberbank pentru această bancă. ”Yandex este considerată o companie tehnologică, ceea ce le convine multora”, a apreicat Konstantin Belov, a explicat analistul.
Deocamdată nu este foarte clar cum noua schemă de management a Yandex va influența asupra acționarilor minoritari. Esențial este însă că Voloj și partenerii lui vor păstra controlul, crede analistul Aleksandr Vengranovici, de la Sova Capital. În același timp, chiar în cazul adoptării acestei scheme, Sberbank va rămâne interesat de extinderea parteneriatului cu Yandex.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091