Hot News
În general, rușii sunt mulțumiți de salariul lor
03/11
Corul Vocile Rusiei Ortodoxe la București și Constanța
04/11

Ziua Unității Naționale – sau când un popor are vocația Întregului

Monumentul eroilor eliberatori, cetățeanul Kuzma Minin și cneazul Dmitri Pojarski, în Piața Roșie din Moscova

Din însemnările astrologului Sergiu Bălan

Începând cu anul 2005, data de 4 noiembrie readuce în prim plan unul dintre cele mai importante evenimente din istoria Rusiei și anume eliberarea Moscovei de sub ocupația polonă. Firește, a fost vorba despre luptă și jertfă, fiindcă orice are un preț, mai ales libertatea. (Ziua Unității Naționale de 4 noiembrie a fost lichidată de bolșevici după 1917 – să nu eclipseze sărbătorirea ”Marelui Octombrie” în ziua de 7 noiembrie…)

Un scurt exercițiu de regresie temporală… Suntem în Rusia Vremurilor Tulburi, o perioadă care a început după moartea singurului moștenitor al țarului Ivan al IV-lea (Ivan cel Groaznic), Feodor I, în anul 1598 și care s-a sfârșit în 1613, odată cu venirea la domnie a lui Mihail, cel ce avea să deschidă 300 de ani de dinastie Romanov la conducerea Rusiei. Resursele țării erau deja diminuate (Ivan al IV-lea a avut campanii militare multe), iar lupta pentru putere, apariția falșilor urmași ai țarului (cauzată și de moartea în circumstanțe suspecte, în 1591, a țareviciului Dmitri moșenitor legitim al tronului), criza de autoritate centrală, trădările, foametea din anii 1601-1603 au fost toți atâția factori care au contribuit la declanșarea războiului civil.

Firește, inamicii din exterior au profitat și astfel, Moscova este ocupată în toamna anului 1610 de către armata poloneză (Uniunea Polono-Lituaniana era un vechi rival al Marelui Cnezat al Moscovei).

Pe fondul nemulțumirii generale, se formează milițiile populare. Un negustor din Nijni-Novgorod, Kuzma Minin, se impune ca lider; lui i se va alătura cneazul Dmitri Pojarski, provenit dintr-o ramură a dinastiei Rurik (dinastie care condusese mai bine de 700 de ani și se stinsese odată cu dispariția lui Feodor I) și cei doi împreună, alături de mulțimile organizate exemplar pentru condițiile date, vor reuși să elibereze Moscova de sub ocupația invadatorilor polonezi, la 4 noiembrie 1612.

Există echivalență astrologică pentru evenimentul care a determinat salvarea și păstrarea statului rus în condițiile presiunilor și intervențiilor străine (în special uniunea polono-lituaniana)? Da! Și încă cum!!!

Ziua de 4 noiembrie 1612 este de o rară frumusețe astrală. Soarele este în Scorpion, semnificator al renașterii și reconfigurării, iar Luna este în Pești. Luna, semnificatorul poporului, maselor (în astrologia mundană) tranzitează deci semnul sacrificiului asumat, al credinței și legăturii cu Dumnezeu.

Aici trebuie menționat faptul că la 4 noiembrie se celebrează și Ziua Icoanei Maicii Domnului din Kazan, icoană adusă de către Cneazul Pojarski (un Scorpion născut la 1 noiembrie 1578) și purtata în fruntea armatei care i-a alungat pe polonezi din Moscova. Ani mulți, mulți mai târziu, despre aceeași Icoană se spune că a fost îmbarcată într-un avion care a survolat cerul Moscovei în cursul asediului nemților, în cel de-al doilea război mondial. Și Moscova nu a căzut!

Apoi, nu se putea o expresie mai fidelă a conflictului decât conjuncția Marte – Uranus, pe semnul Gemenilor. Marte este războiul, revolta, sabia, iar Uranus este revoluția, schimbarea, eliberarea. Aspectul de conjuncție este pe o durată mai mare; firește, nici lupta nu a durat o zi!

La data cu pricina, cei doi aștri (Marte și Uranus) sunt vârful a trei careuri în T, configurații astrale care presupun o mare tensiune și prin urmare o cantitate uriașă de energie se cere a fi eliberată. Și aceasta s-a făcut pe calea armelor, după cum arată planetele.

Gemenii ilustrează perfect importanța comunicării și a organizării: Marte și Uranus fac trigoane cu Mercur (stăpânul Gemenilor) din Balanță, adică există asociere și conlucrare. Semnul zodiacal arată chiar și faptul că doi au fost conducătorii cei mai importanți – Minin și Pojarski, eroii eliberatori imortalizați în unicul grup statuar pe care îl găsim în Piața Roșie, chiar în fața Bisericii Sf. Vasile Blajenii (vezi foto).

Și tot de Gemeni ține și faptul că asaltul final s-a dat asupra cartierului Kitai-Gorod din Moscova (Gemenii patronează și negoțul).

Dar unde este conjuncția Marte – Uranus pe harta Moscovei? În casa a VII-a a inamicilor declarați și a conflictelor internaționale, casă unde natal există Marte. Adică astrele știau de pe 11 septembrie 1375 (data când Moscova a devenit, neoficial, capitală) că acestei așezări atestate documentar prima oară în 1147 nu-i era sortita liniștea cu una, cu două, dar și că va fi protejată de norocoasa stea fixă Zaniah (activată de Soare), o stea a rafinamentului și ordinii, a strălucirii și onoarei.

Deci, în Unire stă puterea… Și rușii au înțeles foarte bine acest lucru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875097