Hot News
Trei tineri ruși pe lista Forbes
14/11
Rusia a stabilit record la producția de petrol
14/11

În ce condiții Rusia ar refuza participarea la Forumul de la Davos

Funcționarii de stat și companiile din Rusia nu vor merge în Elveția la Forumul economic de la Davos, dacă nu vor fi anulate restricțiile pentru oamenii de afaceri ruși, a anunțat premierul Dmitri Medvedev, informează agenția TASS.

”Dacă aceste decizii adoptate în privința reprezentanților mediului de afaceri rus nu vor fi modificate, va trebui să refuzăm participarea funcționarilor statului și a companiilor ruse cu participarea statului la forumul de la Davos. Adică nu se va duce nimeni”, a declarat premierul la o întrevedere cu presa la încheierea conferinței internaționale pentru Libia, de la Palermo.

În opinia premierului, ”hotărârea este foarte stranie, ca să nu spunem mai mult”. Medvedev a anunțat că a abordat subiectul cu președintele Elveției, Alain Berset, ”i-am spus că ne uimește această decizie, mai ales că este vorba despre o organizație neguvernamentală”. ”El mi-a spus că se va interesa”, a arătat șeful guvernului de la Moscova. ”Vom trăi și vom vedea”, a concluzionat Medvedev.

Anterior, cotidianul ”Financial Times” a informat că patronul grupului ”Rusal”, Oleg Deripaska, proprietarul companiei ”Renova”, Viktor Vekselberg, și șeful VTB, Andrei Kostin, nu vor fi invitați la forumul de la Davos care va avea loc în ianuarie anul viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875142