Hot News
Putin-Pence, o discuție ”în picioare” de la Singapore
19/11
Ce face Putin când călătorește
19/11

Peskov: Moscova și Tokyo merg la compromis

Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui rus, Moscova și Tokyo merg la un compromis care nu contravine intereselro naționale ale celor două state, relatează agențiile de presă.
Revenirea la formatul Declației din 1956 la negocierile privind Ttratatul de Pace cu Japonia nu înseamnă un transfer automat al teritoriilor ruse către partea niponă, a spus Dmitri Peskov în direct la emisiunea televizată ”Moscova. Kremlin. Putin”, difuzat duminica de postul de televiziune Rossia-1.
”În ultimele zile am văzut multe și foarte diferite interpretări, presupuneri politologice despre nu știu ce afacere separată de transfer al insulelor și așa mai departe. Nu este așa și nu poate fi vorba despre așa ceva”, a comentat politicianul înțelegerea dintre Rusia și Japonia de a continua tratativele pe baza Declarației din 1956.
”Se poate oare afirma că se poate presupune un transfer automat de teritorii? Categoric nu. Un aspect la care a făcut, de altfel, referire și președintele Putin, răspuzând la întrebările ziariștilor”, a continuat Peskov.
În opinia lui, părțile vor merge la un compromis, dar care nu va veni în contradicție cu interesele naționale ale celor două state. ”Fără îndoială va fi nevoie de un compromis, o putem spune chiar acum, dar un compromis care nu va intra în conflict cu interesele naționale ale nici uneia dintre părți”, a spus purtătorul de cuvânt al președintelui. ”Firește, având o experiență atât de bogată, Rusia nu poate să țină cont de relațiile de alianță ale Japoniei cu alte țări, în primul rând cu Statele Unite. Toate astea sunt luate în considerare și, pe parcursul negocierilor va trebui, desigur, găsit un răspuns și la această întrebare”, a concluzionat el.
”În pofida complexității temei Tratatului de Pace cu Japonia, această chestiune poate fi rezolvată. Astfel de teme complicate sunt oricum rezolvabile, iar acest lucru a fost dovedit, spre exemplu, de experiența negocierilor legate de difergențele teritoriale cu China”, a adăugat Dmitri Peskov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874975