Hot News
MAE al Rusiei: SUA nu vor schimba politica rusă prin sancțiuni
21/11
Sancțiuni ca moștenire
22/11

De ce băncile chineze refuză clienți din Rusia

Băncile comerciale chineze carae refuză efectuarea de plăți pentru clienții ruși, invocând sancțiunile occidentale, acționează în mod neîntemeiat, a declarat șeful reprezentanței Băncii Rusiei la Beijing, Vladimir Danilov, la conferința ”Piața rusă de capital”, care s-a desfășurat în capitala Chinei.

Rossiiskaia Gazeta amintește că, la începutul toamnei, s-a constatat că băncile chineze țin cont de sancțiunile americane împotriva persoanelor fizice incluse pe lista Specially Designated Nationals (SDN). Astfel, multe operațiuni ale companiilor ruse care colaborează cu bănci chineze au fost blocate sau tergiversate.

Totuși, prezența pe lista SDN nu reprezintă un pretext pentru ca efectul sancțiunilor să afecteze întreaga activitate a unei instituții bancare. Important este că restricțiile impuse de Statele Unite împotriva persoanelor înscrise pe listă nu se extind și asupra persoanelor juridice unde aceste persoane lucrează, dacă în anumite operațiuni financiare ale indivizilor vizați de SUA nu se face referire la companie.

”Este un aspect asupra căruia trebuie să insistăm mereu și mereu, pentru că problema este tratată în mod exagerat de băncile comerciale chineze”, a spus Danilov. ”În acest sens, am convenit cu Banca Populară să reprezentăm în mod regulat materiale explicative corespunzătoare și să rezolvăm respectivele chestiuni”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091