Hot News
De ce băncile chineze refuză clienți din Rusia
21/11
Dacă prețul petrolului ar coborî la 35 de dolari/baril
22/11

Sancțiuni ca moștenire

Copiii politicienilor și oamenilor de afaceri ruși, în privința cărora au fost introduse sancțiuni americane, ”se vor confrunta iminent cu greutăți în realizarea drepturilor lor” în privința activelor americane moștenite de la părinții lor, afirmă cotidianul Kommersant, citând o analiză a avocatului Anton Imennov, de la biroul de avocatură Pen & Paper.

”Chestiunea moștenirii sancțiunilor, precum și a proprietăților persoanelor pedepsite nu a fost studiată până acum”, spune expertul. ”Unii încă nu au înțeles că sancțiunile s-ar putea reflecta nu numai asupra afacerii sau a partenerii de afaceri ale unei anumite persoane, dar și asupra averilor personale și a moștenitorilor acestora”, a adăugat el.

Potrivit calculelor specialiștilor de la Pen & Paper, copii au cel puțin 77 dintre cei înscriși pe listele americane de sancțiuni, dintr-un total de 700 de cetățeni și companii ruse. E adevărat, spune avocatul, pe lista de sancțiuni Specially Designated Nationals (SDN) nu sunt trecuți rudele figuranților ei, dar extinderea sancțiunilor asupra familiei ar putea fi în avantajul Statelor Unite, mai ales dacă activele persoanelor asupra cărora au fost instituite restricții au fost sechestrate pe teritoriul Americii.

Oleg Deripaska, spre exemplu, a simțit pe propria piele ce înseamnă regimul de sancțiuni aplicat în privința apartamentului său din Manhattan: autoritățile americane i-au înghețat activele, iar el, printre altele, nu poate folosi vilele din New York și Washington, după cum scria, în octombrie, ziarul New York Post. Din decretul președintelui SUA și a documentelor fiscului american reiese că patrimoniile nu vor putea fi lăsate moștenire fără să fie ”curățate” de sancțiuni.

În cazul în care copiii rușior înscriși pe SDN vor încerca să dispună de activele americane, vor încălca regimul de sancțiuni american, a comentat avocatul Artiom Javoronkov. Moștenitorul este, de asemenea, pasibil de o amendă de până la 1 milion de dolari pentru fiecare astfel de abatere și includerea pe lista de sancțiuni, a avertizat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089