Hot News
Șefii companiilor ruse, cuprinși de pesimism
21/11
De ce băncile chineze refuză clienți din Rusia
21/11

MAE al Rusiei: SUA nu vor schimba politica rusă prin sancțiuni

Clădirea Ministerului de Externe al Rusiei în Piața Smolenskaia din Moscova/ Foto: RIA Novosti

Washingtonul demonstrează în repetate rânduri incapacitatea sa de a forța Rusia să-și schimbe linia politică independentă pe scena mondială. Politicienii americani ar trebui să înceapă să iasă din captivitatea iluziei privind „omnipotența” Statelor Unite, în care acestea au convins pe sine. Este periculos să se angajeze în auto-înșelăciune, se spune în comentariul Ministerului de Externe al Rusiei.

Diplomații relevă faptul că Washingtonul continuă să ia sancțiuni împotriva Federației Ruse cu o rată în creștere. Extinderea lor recentă a devenit a unsprezecea în ultimele trei luni și jumătate și devine tot mai de rutină. În același timp, principalele motive pentru introducerea măsurilor restrictive constă în discordia politică internă din Statele Unite. Fiecare dintre părțile încearcă să câștige puncte în orice mod, inclusiv pe direcția internațională. Rezultatul este nefericit.

Încercările de a aduce acuzații de a ajuta Siria în aprovizionarea cu petrol, o țară ale cărei forțe armate se luptă timp de opt ani cu agresiunea teroristă, arată ca o declarație de susținere a teroriștilor și în același timp o încercare de a împiedica restaurarea unei țări devastate, ai cărei mulți dintre locuitorii sunt lipsiți de lumină și căldură, subliniază MAE.

Foto: RIA Novosti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875083