Hot News
Timp, înapoi! Vyacheslav Samoshkin (XXII): Bucureștiul mă ia în brațe
22/11
Turcia consideră că problema cumpărării din Rusia a sistemelor S-400 este „o problemă decisă”
22/11

”Gazprom” a decis cu privire la traseul final al ”Fluxului Turcesc”

Gazprom a ales o rută de furnizare a gazului prin ”Fluxul Turcesc” care va trece prin Bulgaria, Serbia, Ungaria și Slovacia, informează ziarul „Kommersant” cu referire la materialele operatorilor din aceste țări. Se menționează că gazul va merge în Bulgaria și Serbia începând cu anul 2020, în Ungaria – începând cu 2021, și în Slovacia – cu a doua jumătate a anului 2022.

Potrivit ziarului, la sfârșitul lunii octombrie, operatorii Ungariei, Slovaciei și Austriei au organizat o licitație pentru rezervarea de noi capacități începând cu octombrie 2022 pentru o perioadă de șapte ani. Procedurile de licitație vor fi finalizate integral până în martie 2019. Surse ale publicației au relatat că ”Gazprom” va rezerva toată capacitatea propusă.

A doua conductă a ”Fluxului Turcesc”, destinată livrărilor către Balcani, în 2020 va fi încărcată doar parțial – pentru livrările către Bulgaria, Grecia și Serbia – și va ajunge la încărcătura sa maximă în 2022.

Se presupune că un astfel de program de construcție va permite renunțarea la tranzitul prin Ucraina începând cu anul 2022.
Anterior, la 20 noiembrie, s-a raportat că lansarea conductei de gaze ”Fluxul Turcesc” ar reduce tranzitul gazului pe teritoriul Ucrainei cu 12-13 miliarde metri cubi anual. Ca urmare, Ucraina nu va mai primi 500 de milioane de dolari pe an.

Proiectul gazoductului include două conducte cu o capacitate de câte 15,75 miliarde metri cubi de gaz pe an. O linie va furniza gaze către consumatorii turci, iar cea de-a două va fi destinată țărilor din sudul și sud-estul Europei. Proiectul a venit să înlocuiască proiectul ”South Stream”, pe care ”Gazprom” a fost forțat să-l anuleze din cauza refuzului Bulgariei de a participa la acesta.

Foto: RIA Novosti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048