Hot News
FSB a confirmat deschiderea focului și capturarea a trei nave ucrainene
26/11
Serghei Lavrov despre evenimentele din Strâmtoarea Kerci
26/11

Ministerul de Externe rus a numit beneficiarul desființării Tratatului INF

Beneficiarul evident al lichidării Tratatului privind rachetele cu rază medie și mai scurtă de acțiune (INF) este complexul militar-industrial american, a declarat ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Riabkov.

După cum transmite RIA Novosti, el a precizat în cadrul întâlnirii cu presă: „Pe lângă obținerea unor comenzi militare interne la scară largă, se mizează, de asemenea, pe extinderea pieței internaționale a vânzărilor, inclusiv prin subminarea potențialului competitiv al întreprinderilor ruse de apărare”.

La 20 octombrie, președintele american Donald Trump a amenințat că SUA se va retrage din Tratatul INF, deoarece Moscova, după părerea lui, nu îl respectă.

Moscova a declarat că va răspunde la oglindă dacă noi rachete americane ar fi livrate în Europa. Potrivit lui Vladimir Putin, țările care acceptă amplasarea armelor americane pe teritoriile sale ar trebui să-și dea seama că își pun propriul teritoriu în pericol de o posibilă lovitură de răspuns.

Kremlinul a subliniat în repetate rânduri că Moscova are întrebări serioase la adresa Washingtonului cu privire la punerea în aplicare a tratatului de către americanii înșiși. În special, Rusia indică faptul că Statele Unite desfășoară la sol – la o bază militară din România, precum și în Polonia – instalații capabile să lanseze rachete de croazieră de tip Tomahawk, ceea ce este interzis de tratat. În plus, în SUA sunt în curs de dezvoltare drone de șoc și se finanțează cercetările privind crearea de rachete de croazieră cu baza la sol.

Foto: RIA Novosti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875187