Hot News
Prețul la petrol, renunțarea la dolar: Putin despre dezvoltarea economiei
29/11
Rusia nu știe dacă va reduce producția de petrol
30/11

A fost aprobată noua doctrină de securitate energetică

Foto: RIA Novosti

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, a anunțat că proiectul noii doctrine de securitate energetică a fost aprobat.

”Raportul prezentat de ministrul energiei, Aleksandr Novak, a fost aprobat și a fost aprobată noua doctrină, care, în calitate de document strategic, va fi promulgată prin decret prezidențial”, a spus Patrușev, citat de Rossiiskaia Gazeta.

El a amintit, de asemenea, că actuala doctrină de securitate energetică datează din 2012. ”În acest răstimp au avut loc schimbări importante, atât în lume, cât și la noi, aici, în țară, s-au format alte provocări și amenințări imposibil de ignorat. În acest context a apărut necesitatea corectării doctrinei de securitate energetică, ceea ce s-a și făcut”, a explicat Patrușev, adresându-se ziariștilor.

Prezent la ședința Consiliului de Securitate, președintele Vladimir Putin a cerut întărirea măsurilor de control a securității obiectivelor energetice, dar și stabilirea unor măsuri suplimentare de susținere în domeniul energetic, care să permită o reacție rapidă atât pe linie de concurență neloială, cât și la presiuni politice internaționale. Toate aceste teme și-au găsit reflectarea în proiectul noii doctrine energetice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089